donderdag 08 december 2022

S Sport

24ste Editie Wassenaarse Zwemloop weer groot succes

Wassenaar - Afgelopen zondag werd onder gunstige weersomstandigheden de door WZK Tri-Team georganiseerde Wassenaarse Zwemloop gehouden. Zoals altijd, op de laatste zondag van de zomervakantie, werd weer alles uit de kast getrokken om er een mooi, gezellig, sportief maar ook veilig evenement van te maken.

In de voorbereiding gaat altijd zeer veel tijd zitten: maanden van te voren wordt al gewerkt aan het benaderen van sponsoren (waaronder deze krant!), het verwerken van de aanmeldingen, tot en met de laatste dagen boeien en de klok ophalen, de vrijwilligers in stelling brengen, het start/finish gebied opbouwen, en het ontvangen en instrueren van de deelnemers.

Er kwamen een kleine 200 deelnemers naar de Wassenaarse Slag, die meededen aan de lange afstand (1 km zwemmen en 10 km hardlopen) of de halve afstand. Ook was het weer mogelijk als duo in te schrijven. De jongste deelnemer was 16 jaar en de oudste 68 jaar. Er waren mensen uit de regio op af gekomen maar er waren ook deelnemers uit Groningen, Heerlen en Maastricht!

Met windkracht 4 à 5 kreeg men in zee met redelijke, maar niet onneembare golven te maken. De stroming was wel een uitdaging, een aantal haalden de eerste boei met moeite. Met behulp van de Wassenaarse Reddingsbrigade, die ieder jaar weer paraat staat, werd de veiligheid goed gemonitord. Het loopparcours ging zoals altijd via het strand en de mul-zand strandopgang richting de Ganzenhoek. Onderweg stonden de vrijwilligers klaar bij de verzorgingsposten.

Bij de mannen hele afstand ging Maarten Bakker er met de eerste prijs van door. De winnaar van vorig jaar, Ferry Oldeman kon zijn titel niet prolongeren maar werd toch knap derde. Bij de vrouwen kwam Hilde Pape als eerste over de finish; ook hier moest de winnares van verleden jaar, Laura Oudenhoven, de titel afstaan maar werd zelf verdienstelijk tweede. Bij de halve afstand streken Joury Kuiper bij de mannen en Mariette van Nieuwkerk bij de vrouwen met de eer. Maarten Geels mocht zich snelste Wassenaarse man op de hele afstand noemen, Zie voor alle uitslagen en foto’s www.wassenaarsezwemloop.nl.

Er waren veel tevreden geluiden naderhand, weer een verbeterde editie ten opzichte van het jaar ervoor. Chapeau voor de organisatie en vele vrijwilligers! Met de traditionele BBQ bij Strandpaviljoen Sport tot besluit, kunnen we terugkijken op een geslaagde editie. Op naar het 25 jarig jubileum in 2019!

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders