dinsdag 11 augustus 2020

K Kunst & cultuur

STET Openluchtvoorstellingen Wassenaar: The Adventures of Doctor Dolittle en The Merchant of Venice

Wassenaar - In september is het weer tijd voor onze jaarlijkse openluchtvoorstellingen in Wassenaar. Dit jaar presenteren we met trots: The Adventures of Doctor Dolittle en The Merchant of Venice.

The adventures of Doctor Dolittle
Als Doctor John Dolittle van Puddleby-on-the-Marsh van zijn oude wijze papegaai Polynesia leert hoe te praten met dieren, verspreidt dit nieuws zich al snel en wijd. Al snel bereiken hem vragen van dieren uit de hele wereld. Dus hij besluit een oud en een beetje lek schip te kopen. Aan boord Jip,de hond, Chee-chee, de aap, Dab-dab, de eend en het altijd hongerige varken Gub-gub. Ze vertrekken met als doel zieken te genezen, medeleven en een beter begrip te creeeren voor de dieren op deze aarde.
Een grappig, liefdevol en spannend avontuur met een sterke boodschap: dat we een verantwoordelijkheid moeten nemen voor de dieren en het milieu. Een grappige en beeldende voorstelling voor families en kinderen vanaf 5 jaar!

8 & 9 september, 15:00 en 14:00.

The Merchant of Venice
The Merchant of Venice is een van Shakespeare’s bekendste e stukken. Het is een komedie waarin serieuze zaken aan de orde komen: het je houden aan je afspraken en hoe oordeel je over je medemens. Antonio leent geld van Shylock. Omdat ze er allebei van overtuigd zijn dat er terugbetaald zal gaan worden, maken ze een onwaarschijnlijke afspraak. Mocht Antonio om welke reden dan ook het geld niet terug kunnen geven dan heeft Shylock recht op een pond vlees uit Antonio’s lichaam. Helaas keert het tij zich tegen Antonio en hij kan de lening dan ook niet terugbetalen... Ondertussen stelt Bassiano alles in het werk om de hand van Portia te winnen. En dat lukt hem. Maar als hij de ring die hij van haar heeft gekregen, weg wil geven aan een ander, komt de vraag op wat voor toekomst ze dan wel tegemoet gaan...
Shakespeare’s komische hofdrama is afwisselend spannend, grappig, romantisch en prikkelend. Een avond om nooit te vergeten.

6 & 7 september 19:30.

Voor tickets en meer info: www.theenglishtheatre.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief