woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Een ode aan creativiteit in Galerie in de Molen

Wassenaar - De komende maand exposeert de veelzijdige kunstenares Truus Oele-Apon in Galerie de Molen. De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening op zaterdag 18 september om 16.00 uur. De tentoonstelling ‘Bellen blazen in het Antropoceen’ zal worden ingeleid door kunsthistorica drs. Anneke Krijgsman. Ervaar daarna zelf hoe de bijzondere kunstwerken van Truus de geest aanzetten tot nieuwe avonturen, inzichten en oplossingen!

Veelzijdig oeuvre
Na een gedegen vakopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werkte Truus als docent en kunstenares op uiteenlopende plaatsen, die steeds weer andere interesses bij haar losmaakten en bestaande ervaringen intensiveerden. Vaak leidde dit ook tot een zoektocht naar nieuwe werkwijzen, waardoor Truus ook beeldend steeds nieuwe wegen insloeg. Het resultaat is een artistiek oeuvre dat zowel veelzijdig als technisch zeer hoogwaardig is.

Leven als inspiratiebron
Ondanks die grote variëteit zijn er in het werk van deze kunstenares wel degelijk constanten te vinden. ‘Leven’ is voor Truus een nooit aflatende bron van inspiratie. Of het nu mensen zijn of landschappen: schoonheid en kwetsbaarheid, spanning en stilte blijven haar boeien. En onafhankelijk van de gebruikte technieken onderscheidt haar werk zich door kleur, ritme, licht en donker, scherpe lijnvoering en een hechte compositie. Deze tentoonstelling laat zien met hoeveel plezier, overgave en creativiteit Truus haar opborrelende gedachten ordent en soms lastige kwesties met gevoel voor schoonheid en humor verpakt.

Een kunstzinnige wandeling
Langs alle wanden van Galerie in de Molen heeft Truus een beeldverhaal opgesteld over tijd, leven en overleven, hypes van nu en contemplaties van vroeger. Maak die kunstzinnige ‘wandeling’ en laat u verrassen door de ‘Truus totaal’: minutieus geschilderde iconen in antieke ei-temperatechniek tot computertekeningen gemaakt met MS Paint; van aquarellen tot houtskooltekeningen en litho’s; van kralen tot zijdeschilderingen en acryl schilderijen.

U bent van harte welkom!
De expositie op zaterdag 18 augustus om 16.00 uur geopend door drs. Anneke Krijgsman, kunsthistorica. Truus is natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op haar werk en haar werkprocessen. Ook op zondag 19 augustus is zij in de galerie om uw vragen te beantwoorden.

De expositie ‘Bellen blazen in het Antropoceen’ is gratis toegankelijk van 18 augustus t/m 16 september 2018, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur.
Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief