woensdag 05 augustus 2020

P Politiek

Aart van Sloten: “GroenLinks wil het afvalbrengstation opknappen”

Wassenaar - “GroenLinks is het gehannes en getreuzel van Avalex meer dan beu”, aldus Aart van Sloten. “Het wordt hoog tijd dat zij het afvalbrengstation aan de Hogeboomseweg opknapt. Het voldoet eenvoudig niet meer. Avalex moet de zaak in orde brengen en stoppen met haar halfzachte pogingen om het stort te verplaatsen,” voegt de groene fractievoorzitter eraan toe.

“GroenLinks was voor uitplaatsing. Dat heeft niets uitgehaald, alle pogingen van Avalex ten spijt. Dan moet je durven kiezen. Moet je realistisch zijn en zeggen: het lukt niet,” legt Aart van Sloten uit. Verwonderlijk is het niet. De Randstad is dichtbevolkt met haar honderden instellingen, bedrijven en overvolle wegen en spoorlijnen. Zie daar maar eens ruimte te vinden voor een stort. “Dat gaat niet lukken,” zegt de fractievoorzitter van GroenLinks, “of je moet bereid zijn het de mensen door de strot te duwen. Dat willen wij niet – ik zou met mijn gezin evenmin naast een stort met druk verkeer willen wonen.”

Avalex tot de orde roepen
Natuurlijk, de Hogeboomseweg is niet ideaal en het Amonslaantje druk. Maar het afvalbrengstation aan de Hogeboomseweg is het beste, dat wij voor dit moment kunnen bereiken. Het heeft bovendien als voordeel, dat we niet in een lange stoet auto’s het dorp uit hoeven om ons grof vuil of snoeihout kwijt te raken. Dat kost onnodig op en neer rijden. Met verkeerslawaai en luchtverontreiniging als resultaat. “Niet doen, het stort uitplaatsen” zegt GroenLinks. “Soms moet je uit twee kwaden het beste kiezen.” Daarom wil GroenLinks dat het College zich hard maakt voor het behoud van het afvalbrengstation en Avalex tot de orde roept om het station op te knappen en niet langer te verwaarlozen.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief