woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Kleurrijke expositie in Galerie in de Molen

Wassenaar - De Kunstgroep Wassenaar presenteert een nieuwe tentoonstelling en nodigt u van harte uit voor de opening op zaterdag 9 juni a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Hebt u aanstaande zaterdag geen tijd? Dan raden wij u aan om de komende weken beslist binnen te lopen om te genieten van het werk van Elke Pichler en Lili Berger.

Elke Pichler woont en werkt al geruime tijd in Wassenaar. Haar artistieke loopbaan begon met batik en textieldesign, waarna zij schilderen toelegde. Kleur en licht nemen in haar uitbundige en expressieve werk een belangrijke plaats in. Toch dringen de schilderijen van Elke zich niet op: eenvoudige vormen, vlakken, punten en kruisen worden in hun natuurlijke kracht behouden. Elke zet transparante kleuren tegenover sterke, en luchtige penseelstreken tegenover krachtige. Zo ontstaan al schilderend nieuwe vormen en kleuren. Zelf zegt zij over haar werk: “ik schep ruimtes, deel velden in, zet ritmes. Daarbij ontstaan lichte doorschijnende elementen maar ook dichte, kleurige tapijten. Mijn werk is als een monument: het geeft rust, stilte en verbintenis”

Lili Berger maakt installaties, sculpturen en keramiek. Abstracte schelpachtige vormen, groeiprocessen, organismen, koralen en zaaddozen die eruitzien alsof ze in hun beweging bevroren zijn of zijn opgevist en hangen te drogen. Lili’s beelden zijn organisch en vrouwelijk, en visualiseren een balans tussen het sensuele en spirituele. In haar zoektocht naar harmonie en ritme is het proces van vermenigvuldiging en herhaling van handelingen essentieel. Het geeft haar zoals een mantra verbintenis (bezieling), rust, stilte en vrijheid. In haar Scheveningse atelier maakt Lili haar beelden en installaties van samengestelde, soms gevonden, materialen zoals klei en/of porselein. Haar werk was al te zien in diverse galeries en kunstbeurzen in Europa - en nu dus in Wassenaar.

Kom naar de opening!
Deze intrigerende expositie wordt geopend op zaterdag 9 juni om 16.00 uur. De kunstenaars Elke en Lili zijn natuurlijk aanwezig en geven graag een toelichting op hun werk en het werkproces. Ook op zondag 10 juni zijn zij in de galerie om uw vragen te beantwoorden. De expositie is gratis toegankelijk van 9 juni t/m 8 juli 2018, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief