zaterdag 19 juni 2021

S Sport

Lente….Vreugd Toernooi volleybaltoernooi bij WVV vol spanning en plezier

Wassenaar - Voor het Lente....Vreugd Toernooi van de Wassenaarse Volleybal Vereniging verzamelden afgelopen zaterdag tegen de honderd volleyballers zich in sporthal De Schulpwei.
Het was alweer de 7e keer dat WVV de organisatie voor haar rekening nam van dit door de deelnemers als buitengewoon gezellig en sportief gekwalificeerd toernooi. Verdeeld over de poules ‘gevorderden’ en ‘beginners’ werden in een gestroomlijnd tempo op 4 volleybalvelden de wedstrijden gespeeld.

De teams met o.a. de ludieke namen,‘lente kriebels’, ‘Oranje bloesem’, ‘lekker bezig’, ‘Golden team’ en de ‘Volleyballerina’s’ waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Met nog één ronde te spelen waren er meerdere gegadigden voor de eindoverwinning. Nadat de ‘kruitdampen’ van de laatste wedstrijden waren opgetrokken kon de balans worden opgemaakt. De onderlinge verschillen werden uiteindelijk op de halve punt zichtbaar. Bij de gevorderden bleek Lekker bezig 1e) een halve punt meer verzamelt te hebben dan het op de 2e plaats eindigende ‘Oranje Bloesem’ (WVV 1).

Bij de beginners waren de verschillen wat duidelijker: 1e) Stigter en 2e) Volleyballerina’s. Deze teams gingen er met de door 3 ‘bedrijven’ gesponsorde prijzen vandoor. En nadat ook de poedelprijzen waren uitgereikt (consumptiebon) werd WVV-ster Peggy Verweij, die vrijwel in haar eentje de organisatie voor haar rekening heeft genomen, op haar beurt door WVV-penningmeester en tevens scheidsrechter Wil Westgeest verrast met een mooie bloemenhulde. De deelnemers riepen bij hun vertrek haar van harte toe.... “WVV graag tot volgend jaar!!”
Afgelopen weekend werden ook de laatste wedstrijden van dit seizoen door de WVV teams gespeeld. De WVV mix 1 met Peggy Verweij binnen de gelederen moest de avond voor het toernooi nog een competitiewedstrijd afwerken. Liusna mix 1, die reeds kampioen waren, was de tegenstander in deze wedstrijd. Het kon dus weleens een pittige wedstrijd worden. En ha dat werd het ook. Slechts in set één was er sprake van enige gelijkheid 25-22. Daarna was de koek op: 25-18, 25-7 en 25-16.

Ook voor de Heren 1 stond een pittige wedstrijd op het programma. Tegen Gemini was vooral set 4 wel heel erg spannend. Want daar waar setwinst echt wel mogelijk was moest WVV, zij het pas bij 29-27, alsnog het hoofd buigen. Andere sets 25-15, 25-20 en 25-18.

Ook Volleyballen?
WVV gaat dit seizoen nog door tot eind mei en wel op de woensdagavonden vanaf 20:15 uur in sporthal De Schulpwei. Kom gewoon langs en doe mee of bel voor info secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 dan wel kijk op www.wvv-wassenaar.nl