zaterdag 19 juni 2021

S Sport

Softbaldames BA Wassenaar pakken punten tegen koploper Orioles

Wassenaar - Afgelopen weekend deed BA Wassenaar goed zaken. In een dubbele wedstrijd tegen de koploper Orioles sleepte het jonge talentteam drie van de vier punten binnen.

De eerste wedstrijd startte pitcher Anna de Groot voor BA Wassenaar. Orioles begon zeer sterk met een aantal flinke hits en kwam op een voorsprong van 4-0. In de tweede helft van de wedstrijd nam Chantal Fehling het pitcher voor BA Wassenaar over. In de vierde inning begon het ook voor BA Wassenaar te lopen en kwamen de honken vol. Michelle van der Meer vierde haar 18de verjaardag door zichzelf op een geweldige tweehonkslag te trakteren. Hierdoor kwamen drie punten binnen en kwam de stand op 5-6. Beide teams sprokkelde nog een punt, waardoor de laatste inning begon met een 6-7 achterstand. Wederom wist BA Wassenaar op de honken te komen en werd het gelijkmakende punt gescoord door jarige Michelle van der Meer. De wedstrijd eindigde in een gelijke stand 7-7.

De tweede wedstrijd gaf een ander beeld. Door sterk pitchen van Babette van den Esker wist Orioles maar één keer te scoren. Aan slag had BA Wassenaar goed grip op de pitcher van Orioles en met hits van onder andere Julia van der Meer, Lisa de Vries, Renkse Catsburg en wederom Michelle van der Meer en door slim stoten en honklopen eindigde de wedstrijd voortijdig (merci rule) in 8-1.

Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Deze week waren de wedstrijden ook te volgen via de livestream van Softbal Dino. Thuiswedstrijden zijn meestal op zondag om 11 uur en rond 13 uur.

OVER BLUE ANGELS
Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.

De softbalsters uit het Talent Teams spelen veelal op zaterdag in hun eigen clubcompetitie.