Pittige nederlaag Blauw-Zwart

9 april 20183 minute read

Wassenaar – De formatie van de Lagerberg Verhuisgroep begon met de juiste instelling aan de wedstrijd, uit tegen Oudewater. Druk zetten, bal veroveren en kansen creëren, maar toen de thuisclub twee keer simpel scoorde kantelde de wedstrijd en liepen de Blauw-Zwarten achter de feiten aan. Hoe een kansrijke partij eindigde in een kansloze nederlaag.

Ondanks het feit dat de bus uit Wassenaar door verkeersomstandigheden pas om half 3 in Oudewater arriveerde en de warming-up de kortste van het seizoen was, begonnen de Blauw-Zwarten uitstekend aan de wedstrijd en zetten zij vanaf het begin de tegenstander vast op hun helft. Na een minuut of tien zoeken kwamen dan ook de kansen: Adrian Koziel bediende Iliass Assaban ter hoogte van de penaltystip met een breedtepass, maar diens schot was niet goed genoeg. Drie minuten later een prima pass van Kim Theil op Ilias, nu aan de linkerkant, waardoor hij vrij op de keeper af kon gaan maar die schermde zijn doel goed af. Vlak daarna Raymond Vosse op links op snelheid erlangs, prima voorzet die door de doelman iets van richting werd veranderd en zo het hoofd van Adrian net miste. Had zo maar 0-2 kunnen staan.

De Blauw-Zwarten bleven aanvallen en ineens was daar de dieptepass vanuit de Oudewaterse verdediging. Maar omdat de hele Wassenaarse ploeg met aanvallen bezig was, had verdedigen en dekken even geen prioriteit gekregen. De thuisclub profiteerde optimaal van de ruimte en scoorde simpel de 1-0. En drie minuten later gebeurde dat weer en toen was het 2-0. Het team van de Lagerberg Verhuisgroep richtte zich echter op: 37e minuut, Ilias op links erlangs, goede voorzet op Adrian Koziel en die knalt de bal koel langs de doelman van de thuisclub (2-1). Maar twee minuten later ging het definitief mis: scheidsrechter Moussaoui floot eerst niet voor een overtreding op Bas Conradi terwijl hij direct daarna de overtreding op de spits van Oudewater wel bestrafte. En die overtreding was binnen het strafschopgebied, strafschop dus en 3-1. Absoluut een beslissend moment in de wedstrijd, de Blauw-Zwarten waren van slag en twee minuten later liep de uitstekende linksbuiten Bart Griffioen van Oudewater iedereen op links voorbij en krulde de bal in de verste hoek (4-1).

Blauw Zwart herpakte zich enigszins in het begin van de tweede helft, maar toen spits Menno Venhof (overigens ook een uitstekende speler) met nog een half uur er 5-1 van maakte was de pijp leeg. Jordy Lubbe, Stuart Hooymans en Luc van Zelst waren ondertussen in de ploeg gekomen, maar invallen in een geslagen ploeg is nooit echt leuk. Een minuut voor tijd werd het nog 6-1. Gelukkig floot de scheidsrechter af zonder er tijd bij te trekken. Het was wel genoeg.

Jammer voor de Blauw-Zwarten, maar Oudewater heeft een sterke ploeg met een paar heel goede voetballers, dus niks om je voor te schamen. De reis terug met de door Piet Hein van der Meer (van Administratiekantoor van der Meer) gesponsorde bus was ongetwijfeld minder leuk dan de heenreis. Maar dat heb je met vakanties ook altijd, dus niet getreurd. Volgende week Van Nispen thuis, gewoon een tandje erbij en dan komt het wel goed.