dinsdag 26 maart 2019

K Kunst & cultuur

Expositie 'Impressions of Holland' in Atelier Ellen

Wassenaar - Liefhebbers van Hollandse polderlandschappen, bossen, stadgezichten en impressies van duinen en zee komen zondag 15 april 2018 volop aan hun trekken in het Wassenaarse Atelier Ellen. De Nederlands-Amerikaanse schilder Albert Dolmans selecteert voor deze eenmalige expositie een aantal van zijn karakteristieke doeken en brengt ze samen onder de noemer Impressions of Holland. De tentoonstelling is geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Voor deze gelegenheid selecteerde Dolmans een serie van zijn Hollandse werken, waarin hij zijn liefde toont voor de schoonheid van de natuur. In heldere kleuren laat hij het Nederland zien dat wij zo goed kennen en bijna dreigen te vergeten. Hij wijst de kijker nog eens nadrukkelijk op de natuur die ons omringt. Voor wie het wil zien natuurlijk.

Albert Dolmans (Breda, 1928) emigreerde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij studeerde aan de California College of the Arts. Vanaf de jaren zestig maakte hij deel uit van de Bay Area Figurative Movement en de Society of Western Artists. Sindsdien is hij volledig actief als kunstschilder in zowel de Verenigde Staten als Europa.

Hij trok al schilderend door de Verenigde Staten en werd gegrepen door de schoonheid van de natuur. Als bewonderaar van de impressionistische kunst van Monet en Sisley reisde hij vervolgens door Europa en ontwikkelde een eigen modern klassieke stijl, universeel en tijdloos. Karakteristiek voor zijn werk is de manier waarop hij de seizoenen verbeeldt in woeste waterlandschappen, besneeuwde bossen en sfeervolle stadsimpressies.

De expositie is geopend op zondag 15 april van 14.00 tot 17.00 uur. Atelier Ellen is gevestigd aan de Charlottestraat 1 in Wassenaar. Meer informatie is te vinden op www.atelierellen.nl.