Teller blijft op 3-0 steken bij dik verdiende winst van Blauw-Zwart op WDS

25 maart 20182 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdagmiddag uitstekend zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen het voetelftal van WDS uit Driebruggen. De dik verdiende winst van 3-0 voegt weer een belangrijke stap toe aan het behoud van een veilige plek in de derde klasse. Eigenlijk had de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep met dubbele cijfers moeten winnen, zoveel sterker en agressiever waren de elf van trainer Jos van der Helm en zijn assistent Twan l’Ami.

De (weer grote) trouwe supportersschare was gedurende het laatste half uur van de wedstrijd soms de wanhoop nabij toen er maar liefst zeven kansen op rij(!) zo ongeveer voor open doel werden gemist door de Blauwen en paal en lat rondom de geplaagde keeper van WDS werden geteisterd.

Met maar liefst vier geschorste basisspelers op een rijtje als toeschouwer kon daardoor niemand minder dan ‘good old’ Bas Conradi zijn opwachting maken als spits. Dit ‘geheime wapen’ voldeed als scorende spits naar behoren toen Bas al in de 15e minuut een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek krulde (1-0). Het publiek ging er eens goed voor zitten! Met onder andere Jordi Lubbe, Dunke Lagerberg en Nick Laponder als opbouwers en tegenhouders als degelijke basis, mochten voorwaartsen Iliass Assabban, Raymond Vosse en Tadeusz Urbanczyk de nogal zwak opererende tegenstander onder vuur nemen. WDS had alleen in Lourens Uiterwijk een uitstekende voetballer in de gelederen, die vooral Nick Laponder handel vol werk bezorgde.

In de 32e minuut liep een zoveelste geslepen aanval van de Blauwen de Driebruggennaren volledig over de schoenen: Tadeusz scoorde met een fraai wippertje over de graaiende keeper heen de 2-0. Zoals gezegd, de rest van de wedstrijd bleef het éénrichtingverkeer naar het doel van WDS. Zo nu en dan mocht de bezoekende club even counteren, maar Blauw-Zwartkeeper Mike van Zonneveld deed op die spaarzame momenten degelijk en bekwaam zijn werk. Nadat Clemens Westgeest (18 jaar!) de aan de schouder geblesseerd geraakte Dunke Lagerberg in de 70e minuut had vervangen, ging Blauw-Zwart vrolijk door met het missen van kansen en moest de WDS goalie nog een keer handelend optreden bij weer zo’n puntgave vrije trap van Bas Conradi. Invaller Stuart Hooijmans mocht kort voor tijd nog een vanuit de schiettent van WDS terugkaatsende bal in het doel deponeren, waardoor de 3-0 enigszins kon aangeven hoeveel sterker de ploeg van Lagerberg Verhuisgroep eigenlijk was geweest.