Gehavend Blauw-Zwart morst kostbare punten

20 februari 20183 minute read

Wassenaar – In een elftal kan je best een of twee spelers missen, dat is nog weleens op te vangen. Maar het team van de Lagerberg Verhuisgroep mistte afgelopen zaterdag in Lisserbroek vier spelbepalende basisspelers. Probeer dan maar eens je draai te vinden. Die vonden ze dan ook niet.

Het eerste kwartier gebeurde er van alles op het kunstgrasveld van Kagia, met als hoogtepunten vier doelpunten, netjes verdeeld over beide ploegen. Het begon al in de eerste minuut, een snelle aanval van de Blauw-Zwarten over links, Raymond Vosse trok de bal terug naar de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Adrian Koziel en die schoot hard en hoog, vlak onder de lat, de 1-0 binnen.
Zevende minuut, aanval van Kagia over de linkerkant, de organisatie achter bij Blauw-Zwart was zoek en de spits van de thuisclub kon ongehinderd inkoppen (1-1).
Zeven minuten later precies hetzelfde, nu klopte de dekking wel maar niemand greep in, ook keeper Mike Zonneveld aarzelde en dezelfde spits van Kagia mocht voor de tweede keer inkoppen (1-2).
Maar daarom niet getreurd, de Blauw-Zwarten herstelden het drie minuten later. Goed doorzetten van Tom van der Marel op links en weer was het Adrian Koziel die scoorde (2-2).
Helaas, daarmee hadden we het leukste deel van de wedstrijd ook wel gehad. Het zakte een beetje in, alsof de meeste energie eruit was. Tot de rust gebeurde er nauwelijks nog iets.

Gelijk na rust een uitbraak die de linksbuiten van Kagia alleen voor Mike Zonneveld bracht, maar die redde uitstekend. Daarna was het spel van beide kanten niet meer om aan te zien. Dat gaf de meegereisde Wassenaarse supporters volop de gelegenheid om in het zonnetje met elkaar over allerlei onderwerpen van gedachten te wisselen. En dat is ook weleens plezierig.
De strijd leek uit te monden in een gelijkspel. In het laatste kwartier verloor de ploeg van de Lagerberg Verhuisgroep echter langzaam maar zeker de greep op de wedstrijd. Combineren lukte vrijwel niet meer en vooral op het middenveld en voorin ontstond voor Kagia meer en meer ruimte. Dat leidde onherroepelijk tot kansen en in de 78e minuut was het raak (3-2).
Coach Jos van der Helm bracht nog Bastiaan Hendriksen en Clemens Westgeest in, maar het liep al de hele tweede helft niet en dat gaat meestal in de laatste tien minuten niet meer veranderen.

Kortom, kostbare punten verloren want, in de onderste regionen pakte bijna iedereen de punten.