zaterdag 31 oktober 2020

P Politiek

HartvoorWassenaar stelt voor: Petra van der Klaauw en Ber Wesselingh

Wassenaar - Petra van der Klaauw en Ber Wesselingh zijn kandidaat raadslid voor HartvoorWassenaar. Petra en Ber vinden dat Wassenaar zelfstandig moet zijn, goed bestuurd moet worden, groen moet blijven, en dat het bestuur van Wassenaar respect moet hebben voor alle Wassenaarders. Binnen het solide team van HartvoorWassenaar vertegenwoordigen zij de mensen van Wassenaar “noord’ en maken ze het mogelijk dat er beter geluisterd wordt naar “noord”.

In gesprek.
Petra woont al vele jaren aan de professor Molenaarlaan. Haar kinderen groeiden er op en nog steeds heeft ze veel plezier in haar buurt. Ze werkt veel thuis, maar voor haar werk reist ze regelmatig. Thuiskomen in mijn eigen huis in mijn eigen buurt is fijn. Ber woont ook al tientallen jaren in het van Polanenpark, kent de buurt heel goed. Hij staat dagelijks vroeg op en komt laat thuis. En dan wil hij lekker rust. Beiden zijn betrokken geraakt bij HartvoorWassenaar omdat ze vinden dat de gemeente er voor hen moet zijn en niet andersom. Ze willen zich geen zorgen maken door het gemeentebestuur van Wassenaar.

Het bestuur van Wassenaar moet respect hebben voor de Wassenaarders.
Onze buurt was een buurt met veel jonge kinderen. Het is altijd een open buurt geweest, met veel groen en ook lekker veilig. Mensen woonden er lang en kenden elkaar goed. Maar op een gegeven moment worden de kinderen ouder, en gaan uit huis. Je ziet dat de buurt langzaam ouder wordt. Nog niet oud-oud. Maar wel een aantal jaren net daarvoor.
Met het wegtrekken van de kinderen worden ook de peuter- en kinderscholen overbodig. En daar worden dan andere plannen voor bedacht. Waar we ons verschrikkelijk aan hebben geërgerd, is met welk gemak de gemeente besluit om hier enorme gebouwen neer te zetten, op plekken waar eerst een schooltje stond. Het karakter van de buurt verandert, en in plaats van een rustige, weids opgezette woonwijk lijkt het een stadswijk te worden. Met veel gebouwen op elkaar, hoger en massiever. Het verkeer neemt daardoor ook sterk toe.
Wij, van “noord” willen vier dingen. Dat als de gemeente iets doet, ze eerst komen luisteren. Twee. Niet meer massieve bouw. Drie. Goed onderhoud van het groen. Vier. Wij in ”noord” zijn Wassenaar. Niet vergeten.
Daarom horen we bij HartvoorWassenaar en willen we in de gemeenteraad.

HartvoorWassenaar
Petra van der Klaauw en Ber Wesselingh.
Solide. Voor een dorp in balans