donderdag 02 december 2021

A Algemeen

Lancering digitale eindproducten cultuurhistorisch erfgoed

Wassenaar - Op vrijdag 26 januari 2018 in de Grote zaal van het Heerenhuys te Katwijk aan den Rijn heeft de lancering plaatsgevonden van drie digitale erfgoedproducten, te weten het E-zine met daarin de resultaten van het Convenant Cultuurhistorie in de Duinen, de Grenspalenwebsite en de Erfgoedkaart van de Gemeente Katwijk.

Ruim vijf jaar geleden sloten de gemeenten Wassenaar, Den Haag, Katwijk en duinbeheerders Dunea en Staatsbosbeheer een cultuurhistorisch convenant voor de natuurgebieden Berkheide en Meijendel. Winst voor erfgoed, de natuur, de recreant en de waterwinning in Berkheide en Meijendel. In de afgelopen jaren hebben de partners niet stilgezeten en zijn er verscheidene mijlpalen behaald. Het E-zine en de Grenspalenwebsite zijn de laatste fysieke resultaten van deze succesvolle samenwerking tussen de partners. De grenspalen zijn inmiddels ook opgenomen in de kaart, die het erfgoed van de Gemeente Katwijk toont.

De samenwerking zal worden gecontinueerd, maar de oplevering van deze producten op vrijdag 26 januari is een moment waar men nog een keer bij elkaar kwam om terug te kijken op de afgelopen tien jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Wethouder Zweerts de Jong van Wassenaar, wethouder Knape van Katwijk, Monica Alkemade, hoofd afdeling beleid bij Archeologie van de gemeente Den Haag, Divisiemanager Duin & Water, Ad de Waal Malefijt van Dunea en Jasper Kuipers, provinciaal Hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland, waren aanwezig om de aanwezigen toe te spreken en terug te blikken op een vruchtbaar decennium.