Skip to content

WZK start lustrumjaar 2018 met Nieuwjaarsduik

30 december 20172 minute read

Wassenaar – Nieuwjaardsdag 12.00 uur is het weer zover: de traditionele Nieuwjaarsduik op de Wassenaarse Slag. WZK grijpt deze gelegenheid aan als start voor het lustrumjaar 2018. Een groot aantal WZK-leden zal weer en wind trotseren en gezamenlijk de Noordzee in duiken. WZK bestaat in 2018 90 jaar!!!. Daarmee is de vereniging lang geworteld in de Wassenaarse samenleving. Een korte geschiedenisschets: De oprichting in 1928 van gymnastiekvereniging “Willen is Kunnen”, kortweg W.I.K. door gymnastiekleraar W.J.F. Wijnholds is de officiële start van de vereniging.

In een loodgieterswerkplaats in de Langstraat waar later het Astra-theater was gevestigd, werd er gegymd. Tot 1945 was W.I.K. alleen een gymnastiekvereniging. Na de oorlog werd in augustus 1945 de afdeling atletiek opgericht.

In 1954 werd de zwemafdeling toegevoegd aan W.I.K. Deze zwemafdeling werd pas actief bij de opening van het Sportfondsenbad op 10 februari 1956. Ook een basketbalafdeling werd in 1971 aan de vereniging toegevoegd. De basketbalafdeling is geen onderdeel meer van de huidige vereniging. De atletiekafdeling is op dit moment een florerende triathlonafdeling. Op 26 juni 1986 ging W.I.K. samen met de Zwemvereniging “De Zilvermeeuwen” en ontstond de naam WIK Zilvermeeuwen Kombinatie. De K in de naam was noodzakelijk omdat er al een vereniging bestond met de naam WZC. Als laatste loot van de WZK-familie mag de Onderwaterport Afdeling niet onvermeld blijven.

De laatste hebben hun activiteiten vanuit de eigen clubruimte in het Sterrenbad te Wassenaar.

Na de start met de Nieuwjaarsduik zullen er in 2018 nog meer activiteiten volgen. Uiteraard een officiële receptie, een open dag voor de wassenaarders en een feestavond voor leden en oud-leden.

Overbodig om te melden, maar vanzelfsprekend is iedereen welkom om los van de jubileumactiviteiten eens een kijkje bij een van de afdelingen van WZK. Via de gemeentelijke informatiegids en de verschillende websites is informatie hiervoor te vinden.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top