Blauw-Zwart sluit jaar met punt af

19 december 20173 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft 2017 met een gelijkspel afgesloten. In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar werd het tegen Zwammerdam 0-0. Hoewel de Lagerberg Verhuisgroep formatie met name in de 2e helft de beste kansen kreeg, wilde de bal niet in het doel verdwijnen. En, zoals een legendarische Amsterdamse voetballer ooit poneerde: “As je niet scoort, ken je niet winnen”.

In de beginfase hadden de bezoekers de overhand. Met veel enthousiasme werd er richting doel van Blauw-Zwartkeeper Van Zonneveld gespeeld, maar grote kansen bleven gelukkig uit.
Na verloop van tijd kwamen de Blauwen beter in hun spel, maar verder dan een te zachte inzet van Bas Conradi kwam de thuisploeg niet.
De mooiste mogelijkheid in de eerste helft ontstond uit een voorzet van de weer onvermoeibare Raymond Vosse. De door Tacx geschonken bal dreigde in het doel te verdwijnen, maar keeper Samsom had het geluk aan zijn zijde en zag de paal te hulp schieten.

Na de pauze lag het initiatief bij de Blauwen. Een schot van Dunke Lagerberg ging rakelings over het doel en de corners die de thuisploeg mocht nemen stichtten weliswaar enig gevaar maar leverden helaas geen treffer op.
Ondanks het overwicht van de Lagerberg Verhuisgroep brigade was het Zwammerdam dat na een kwartiertje scoorde. Uw reporter was niet in de positie om te zien wat er mis was met het doelpunt, maar de arendsogen van assistent-scheidsrechter Stoute hadden blijkbaar buitenspel geconstateerd. Het feestje van nestor Daniel van Leeuwen (36 jaar en nog voetballend als een jonge hond!) ging dus niet door.
Even later aan de andere kant kreeg Adrian Koziel een goede kans, maar de spits treuzelde iets te lang, waardoor er niet gejuicht kon worden.
In de 40e minuut leken de Blauwen toch te scoren. Bastiaan Hendriksen kreeg voor een nagenoeg leeg doel de bal voor zijn voeten, maar waar hij in de wedstrijd tegen BSC ’68 wel succesvol was, plaatste hij de bal nu langs de verkeerde kant van de paal.

In de blessuretijd eiste scheidsrechter De Mik de hoofdrol voor zich op. Eerst gaf hij Danny een tweede gele kaart. Daar was op zich niets op af te dingen, maar de rode kaart die hij nauwelijks een halve minuut later Stuart Hooymans voor de neus hield verbaasde vriend en vijand, want van een overtreding was absoluut geen sprake. Zo eindigde de wedstrijd voor de Blauwen toch nog in mineur.
De winnaars waren de toeschouwers, die ondanks dat er geen doelpunten vielen, toch een zeer amusante wedstrijd aanschouwden.

Blauw-Zwart sluit met 13 punten als nummer 11 de 1e seizoenshelft af. Een mooie prestatie die zich na de winterstop hopelijk zal voort zetten.