De mix 1 van WVV verslaat VCS mix 1 met ruime cijfers

15 december 20172 minute read

Wassenaar – Na het verlies van vorige week was het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging er op gebrand weer een goed resultaat te behalen. Het mixteam van VCS uit Sassenheim was daarvoor een mooie tegenstander. Van oudsher zijn de teams redelijk gelijkwaardig, dus …. In set één had VCS nauwelijks een weerwoord op de dadendrang van WVV. Aanvoerder Peggy Verweij liet haar medeteamleden zien waar de kansen lagen om punten te scoren. En dat ging naar behoren. Al snel namen de WVV-ers een voor VCS onoverbrugbare voorsprong. De setwinst werd behaald met 15-25.

In set 2 is het zowaar VCS die, gebruikmakend van onoplettendheid en nonchalance bij WVV, de score tot op het eind in evenwicht hield. Na de dikke winst in set één werd dit zeker door WVV totaal niet verwacht. Het werd plots reuze spannend. Wie gaat het worden?
Het werd VCS. Met 26-24 pakte zij de setwinst. Oeff, een flinke tegenvaller voor de WVV-ers. Gelukkig wist WVV na verloop van tijd in set 3 toch weer het heft in handen te nemen en hoe. Bij 12-18 waren de kansen volledig gekeerd in het voordeel van WVV. Met 18-25 werd vervolgens de setwinst binnengehaald. Dan set vier. WVV wilde hoe dan ook een 2-2 gelijkspel voorkomen en gingen duidelijk voor de wedstrijd winst. Ze gingen steeds beter spelen. WVV wist het VCS steeds moeilijker te maken. Langzaam bleek dat VCS in de voorgaande sets te veel energie heeft moeten geven. Halverwege de set was het punten verschil al duidelijk in het voordeel van WVV. VCS produceerde in deze fase van de wedstrijd amper nog punten. WVV nam steeds meer afstand van VCS. Wederom setwinst, nu met een zeer ruime 12-25. En een mooie 1-3 wedstrijd winst voor de WVV-ers..

De geplande wedstrijd van de WVV heren 1 ging helaas niet door. Begin 2018 zal de wedstrijd alsnog gespeeld gaan worden.

Vrijdag 15 december 2017 om 20:30 uur spelen de WVV heren 1 in sporthal De Schulpwei eerst nog tegen VVV Delta H1 tegelijkertijd speelt ook het mix 1 team van WVV. Zij ontmoeten dan de mix 2 van Utopia uit Zoeterwoude.

Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ruud Meershoek 070-5119196.