Blauw-Zwart niet te stoppen

11 december 20173 minute read

Wassenaar – Allemaal blije gezichten in Zoetermeer na het laatste fluitsignaal bij DWO, en koude voeten. Het leek wel of het team van de Lagerberg Verhuisgroep kampioen was geworden. Maar dat krijg je als je na een spannende wedstrijd vlak voor tijd onverwacht nog de vierde zege op een rij binnenhaalt. Het is blijkbaar een seizoen van reeksen. De slechte hebben we gelukkig achter de rug.

Op het kunstgras van DWO (het hoofdveld met gras was afgekeurd) begonnen beide ploegen voorzichtig, hoewel de Blauw-Zwarten in het eerste kwartier het meest op de helft van DWO te vinden waren. Na een minuut of vijf resulteerde dat ineens in een opgelegde kans van de als linksbuiten opererende Raymond Vosse. Op de rand van buitenspel mocht hij door van de prima fluitende scheidsrechter Merkesteijn (nul gele kaarten), maar alleen voor de Zoetermeerse keeper was zijn schot niet scherp genoeg om doel te treffen. Acht minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een ongevaarlijke pass door de lucht leek een gemakkelijke prooi voor Mike van Zonneveld, maar die aarzelde zo lang dat de spits van DWO hem voor was en de bal in het doel prikte (1-0). De rest van die eerste helft gebeurde er feitelijk niet veel. DWO wachtte af, maar was af en toe met lange ballen gevaarlijk. Blauw- Zwart kreeg vooral veel corners, die nauwelijks gevaar brachten.

Na rust zette de formatie van de Lagerberg Verhuisgroep direct meer druk. Dat was nodig omdat de twee spitsen Stuart Hooimans en Bastiaan Hendriksen te weinig steun kregen om gevaarlijk te worden. Al na vier minuten had dit effect. Uit een vrije trap kopte de na rust ingevallen Jordy Lubbe de bal voor de voeten van Stuart Hooymans die vrij voor de keeper de bal voor het intikken had. De keeper pareerde in eerste instantie de te zachte inzet, maar Dunke Lagerberg was attent en ramde de rebound het doel in (1-1).
Daarna werd het echt spannend. Het leek richting gelijkspel te gaan, maar vooral de ploeg uit Zoetermeer was een paar keer gevaarlijk, zoals in de twintigste minuut toen hun linksbuiten een voorzet voor open doel over schoot. DWO heeft sowieso een ploeg met een aantal uitstekende voetballers, het is vreemd dat ze niet hoger op de ranglijst staan. Daarom was het des te mooier dat de Blauw-Zwarten prima in de race bleven en in het laatste deel van die tweede helft gevaarlijker werden. De spanning steeg naar een hoogtepunt omdat de thuisclub een paar goede kansen op een beslissende voorsprong kregen. De verdediging van de Blauwen, met keeper Mike van Zonneveld als betrouwbare sluitpost, bleef echter staan als een huis.
Toen de negentigste minuut: een goede Blauw-Zwarte aanval over de rechterkant, de voorzet van Maarten Hoogduijn zorgde voor chaos voor het Zoetermeers doel, de doelman greep halfslachtig in, Iliass Assaban kreeg de bal in de voeten, week even naar links uit en knalde met zijn linker de bal vlak onder lat in het doel (1-2). De ontlading was groot, de vele meegereisde supporters waren dolgelukkig en Iliass werd bedolven onder zijn medespelers en iedereen die op of naast de bank zat.

De laatste paar minuten hielden de Blauw-Zwarten het hoofd koel. Weer drie punten in de knip. Knap gedaan!