woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Expositie met werk van 3 kunstenaars

Wassenaar - Bij de Kunstgroep Wassenaar kun je in de galerie de kleurrijke schilderijen van Hans Gussekloo, de indrukwekkende portretfoto’s van Elske Verdoorn en de tijdloze beelden in natuursteen van Willeke Elderman komen bekijken. Misschien zie je tegelijk nog een passend cadeau voor de feestdagen voor een dierbaar iemand ( kan ook jezelf zijn)? Aanstaande zaterdag wordt deze nieuwe tentoonstelling om 16.00 uur officieel geopend door Rien Meijerink. Kunstkenner.

Hans Gussekloo maakt modern werk op de grens van figuratief en abstract. In zijn schilderijen maakt hij een droomwereld zichtbaar waarin humor en kwetsbaarheid samenkomen. Ze tonen aan wat er vreemd is aan het alledaagse en gewoon aan het bijzondere zonder een bedoeling op te willen dringen aan de toeschouwer. De essentie zit net onder de oppervlakte , verborgen in een blik, gebaar of kleur. Hans beperkt zich niet tot één concept of techniek, maar zoekt juist de veelzijdigheid en het onverwachte op.. “Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen met het maken van ruimtelijke objecten in glas. Het transparante materiaal biedt me als kunstenaar een scala aan nieuwe mogelijkheden om kleuren en vormen te vangen en me te laten verrassen door het onverwachte”.

Antropologe en kunstenaar Elske Verdoorn houdt ervan om mensen te ontmoeten die in een andere wereld leven als zijzelf. Mensen die dingen net anders of totaal anders zien. Mensen die aan de randen van de samenleving leven omdat ze niet willen of kunnen confirmeren. Daarover wil Elske vertellen, omdat zij vindt dat deze mensen vaak te gemakkelijk worden weggezet. In de galerie laat Elske een ‘best of’ van haar ontmoetingen in de afgelopen jaren zien .De portretten zijn tot stand gekomen in intensieve samenwerking met die ander. Hierdoor kan ook het medium verschillen. “Ik gebruik soms foto’s voor het portret , maar ook collages of foto’s die op allerlei manieren bewerkt zijn. ”Met humor, bewondering en een voorliefde voor kleur presenteert Elske haar werk in de galerie in de Windlustmolen.

Bestond het artistieke werk van kunstenaar Willeke Elderman in het verleden vnl. uit. tekeningen, collages en gemengde technieken, nu werkt zij bij voorkeur in de ruimte. Het zagen en ambachtelijk hakken in steen is nu haar grote passie. ’Bij het uitzoeken van een brok natuursteen zoals marmer, Arduin ( Belgisch hardsteen) of albast, moet ik een ‘klik’ hebben met de steen. Het hele proces is boeiend. Je slaat een stuk van de steen af en op natuurlijke wijze vind je de vorm die in het beeld opgesloten ligt.” Of zoals zij het kort samenvat: ‘in mijn werk zoek ik niet maar vind ik’. Contrasten zoals hard en zacht of licht en donker geven spanning aan het beeld. .Zo exposeert Willeke in de galerie een bewerkt hard stuk Arduin met zachte rondingen.

Aanstaande zondagmiddag zijn de kunstenaars ook aanwezig in de galerie. Zij vertellen dan graag meer over hun werk en het werkproces.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief