Door opnieuw winst, WVV mix 2 aan kop van de ranglijst

18 november 20172 minute read

Wassenaar – Het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging heeft, door opnieuw een overwinning te behalen, haar kandidatuur kenbaar gemaakt om mee te strijden voor het kampioenschap. Het is dan nog wel vroeg in de competitie maar door de winst van 3-1 op Merenwijk mix 3 uit Leiden staat de mix 2 er al reuze goed voor.

Vorige week was het team van Merenwijk een gedegen tegenstander. In set 1 keek WVV aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan. Pas bij 14-14 had WVV de stand gelijk getrokken. Ondanks de weerstand van Merenwijk lukte het WVV om naar 21-14 door te stoten. Met vervolgens de setwinst bij 25-21. Ook in set 2 gaat het gelijk op; 13-13. De kleine voorsprong (18-16) voor WVV hield de wedstrijd spannend. Merenwijk maakte evenwel plots de nodige foutjes waar WVV gebruik van maakten, 25-18. 6-0 was een heerlijke start voor WVV in set 3. Merenwijk liet het er echter niet bij zitten. Vooral het blok van de lange middenman bij Merenwijk wist menige WVV bal te verschalken. Zodanig dat het bij 14-14 weer gelijk was. Sterke aanvallen van Rik Vos en Jan Willem van Reeuwijk bracht WVV weer op voorsprong en de setwinst met 25-18. Tja, dan set 4. De aanvoerder van WVV had te laat in de gaten dat er een ongelukkige keus in de opstelling was ontstaan. Zowel aanvallend als verdedigend kwam de sterkte van WVV daardoor niet uit de verf. Het werd plots een heel ander spel en hoe WVV ook zwoegde het lukte ze niet om het niveau van de voorgaande sets te halen. 22-25 verlies. Doch met 3-1 wel de overwinning.

Het heren 1 team van WVV heeft het een stuk zwaarder. Vorig seizoen kampioen geworden in de A poule om daarna te promoveren naar de toppoule levert tegenstanders op van een heel ander kaliber. Ook ditmaal konden de Wassenaarse Heren het niet bolwerken. Nu was Volley 2B te sterk voor de dapper weerstand leverende WVV mannen,. 14-25, 17-25, 11-25 en 21-25.

Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Laat dat niet aan je voorbij gaan? Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.