Blauw-Zwart raakt onder druk de kluts kwijt

22 oktober 20172 minute read

Wassenaar – Deze middag in Driebruggen, tegen WDS, had het moeten gebeuren: de eerste punten in de derde klasse. Maar het werd een deceptie die de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep geheel aan zichzelf te wijten had.

De eerste vijf minuten waren tekenend, de ploeg uit Driebruggen viel in die eerste minuten een keer sterk aan, prompt viel de verdediging van de Blauw-Zwarten uit elkaar en moest de paal redding bieden. Daarna zag het er, tot tevredenheid van de Wassenaarse supporters, allemaal veel beter uit. Blauw-Zwart hanteerde een 4-4-2 opstelling, iedereen hield goed zijn positie, er werd op de bal gejaagd, de opbouw was goed en via de vleugels rolde de een na de andere aanval op het Driebruggense doel af. In de 16e minuut leidde dat, na een vloeiend lopende aanval, tot de 0-1 van Duncan Lagerberg. In die eerste helft ontstonden zo meer goede mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over.

De rust in met een 1-0 voorsprong en een oppermachtig Blauw-Zwart, geen vuiltje aan de lucht. En de tweede helft begon ook al uitstekend voor de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep. Al na 2 minuten een aanval die door Ime Raaphorst perfect werd afgerond (0-2). So far, so good.
Daarna kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker. WDS gaf zich niet zomaar gewonnen en gooide alles op de aanval. Je zag de onzekerheid bij de Blauw-Zwarten ontstaan, de organisatie op het middenveld en achterin verdween en het was een kwestie van tijd voordat de eerste tegengoal zou vallen. Na een kwartier was het raak en na 20 minuten stond de 2-2 op het scorebord. Even leefde Blauw-Zwart nog op toen Raymond Vosse de 2-3 maakte, maar toen een minuut later volkomen onnodig een penalty voor WDS de stand weer gelijk bracht, raakten de Blauw-Zwarten volledig de kluts kwijt. Iedereen liep uit zijn positie en het hele elftal viel uiteen als elf kikkers die uit een kruiwagen sprongen. Daar kan op zo’n moment geen coach meer chocola van maken. WDS profiteerde simpel van de chaos en tekende kinderlijk eenvoudig de 4-3 en 5-3 aan.

Discipline in de eerste helft, volledig gebrek aan discipline in de tweede helft, dit is kortgezegd het beeld van de wedstrijd.