Blauw-Zwart wordt te laat wakker

2 oktober 20173 minute read

Wassenaar – De eerste thuisbeurt van Blauw-Zwart in de 3e klasse is op een teleurstelling uitgelopen. Het team oogde mat en inspiratieloos en grossierde in alle linies in fouten. Behoudens het laatste kwartier was FC Oudewater de betere ploeg en nam het de 3 punten verdiend mee naar huis.

Al heel snel keek de Lagerberg Verhuisgroep formatie tegen een achterstand aan. Een vrije trap vanaf rechts leek zonder gevaar, maar omdat niemand ingreep rolde de door de SBZ geschonken de bal langs de verbaasd keeper Sander Captijn in het doel: 0-1.
Wie had gedacht dat dit het sein voor de Blauwen zou zijn om de mouwen op te stropen kwam bedrogen uit. Er hing een onverklaarbare matheid over de ploeg en er werd veelvuldig simpel balverlies geleden. Na ruim een kwartier volgde een tweede tegenslag voor de thuisploeg. In een poging om een aanval van Oudewater te onderbreken blesseerde Danny Munier zich zodanig dat hij vervangen moest worden dor Tom van der Marel.
Een tiental minuten voor de rust werd de bal weer knullig verspeeld en kon Bart Griffioen ongehinderd richting Blauw-Zwart doel snellen. De blond spits maakte geen fout en gaf doelman Captijn het nakijken (0-2). Even later kreeg Blauw-Zwart een kans om iets aan de achterstand te doen, maar keeper Rietveld kon de te zacht ingeschoten bal tot corner verwerken.

De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde spelbeeld te zien als de eerste. Een sterker Oudewater en een afwachtend, ogenschijnlijk angstig Blauw-Zwart. De beste kansen waren derhalve voor de bezoekers, maar gelukkig hadden die het vizier niet op scherp staan. Halverwege de tweede helft probeerde trainer Jos van der Helm met zijn laatste wissels wat meer elan in zijn ploeg te krijgen. Mats de Koning werd vervangen door Nick Laponder en Bryan van den Barselaar nam de plek van Bastiaan Hendriksen in. Dit bracht wat meer leven in de Lagerberg Verhuisgroep brigade en de ploeg wierp eindelijk de schroom van zich af. Toen bleek ook meteen dat Oudewater geen wonderploeg is, want onder druk gezet maakten ook de gasten veel fouten.
In de 81e minuut resulteerde de opstanding van de Blauwen in een fraai doelpunt van Kim Theil, die met een omhaal doelman Rietveld verschalkte. Blauw-Zwart besefte dat er misschien nog een puntje te halen was en gooide alles op de aanval. In de slotfase was Iliass Assabban dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belande op de paal en ging via de keeper daarna over de achterlijn.

Al met al een onnodige nederlaag die misschien voorkomen had kunnen worden als de ploeg vanaf het begin zo gespeeld had als in het laatste kwartier.
Volgende week krijgt Blauw-Zwart een herkansing in de thuiswedstrijd tegen Kagia, dat met 1-4 van koploper Van Nispen verloor.