donderdag 02 december 2021

P Politiek

Wassenaars Ganzenbord bij PvdA

Wassenaar - Politiek is niet saai. Niet meer. Nu is er het Groot-PvdA-Wassenaarsverkiezigenganzenbordspel (GPWvs). Het GPWvs is ontsproten aan het creatieve brein van Henri van Smirren, een actief lid van de plaatselijke afdeling. Het spel gaat kriskras door alle heikele onderwerpen van de Wassenaarse politiek. Alle deelnemers worden uitgedaagd om na het gooien van een dobbelsteen kort te reageren op prikkelende stellingen.

Leden van de PvdA speelden donderdag (foto's) met groot enthousiasme GPWvs. Door het spel wordt iedereen uitgedaagd, of zo men wil nadrukkelijk uitgenodigd, om meningen te geven over onderwerpen die uiteenliepen van sociale woningbouw, ondertunneling van de A44 tot het bouwen van een nieuwe sporthal.

Het F-woord werd niet vermeden. Moet Wassenaar samengaan met een andere gemeente en zo je met welke? Nee, tenzij was de samenvatting van de discussie door de bedenker, en deze avond tevens spelleider, van het GPWvs. Voor het bestuur en de fractie was het al met al een ludieke manier om samen met de leden het verkiezingsprogramma samen te stellen.

De dames van De Plataan toonden zich wederom zorgzame gastvrouwen voor de PvdA. Het GPWvs was goed voor een lange en gezellige politieke nazit.