zondag 09 augustus 2020

S Sport

Veelbelovende eerste training Yakult Start to Run Wassenaar bij WZK Tri-Team

Wassenaar - Zaterdag 26 augustus was het dan zover: Maar liefst 25 deelnemers maakten zich op voor de door hardloopvereniging WZK Tri-Team georganiseerde Yakult Start to Run training. Met deze hardloopcursus leer je van een team professionele trainers op een verantwoorde manier hardlopen.

WZK Tri-Team voorzitter Wil Grim trapt af met een welkomstwoord en geeft, na iedereen een succesvolle training te wensen, het woord aan onze club fysio Lex van der Kooij. Lex geeft een gedegen uitleg over de juiste vetertechniek van hardloopschoenen. Dit laatste is van belang om vervelende hardloopblessures te voorkomen. Gemotiveerd door het mooie weer gaan we snel naar buiten en start de training met een warming-up richting de Paauwlaan.

Na de warming-up volgen losmaakoefeningen en loopscholing om te werken aan een goede looptechniek. Bij de loopscholingsoefeningen staat deze week het accent ‘rompstrekking en ‑stabiliteit’ centraal. Na deze twee belangrijke trainingsonderdelen wordt er gestart met de kern van de training op het Landgoed Backershagen.

De trainers wijzen de lopers erop dat het van belang is in eigen tempo te lopen en het niet erg is dat de groep uiteen valt. Naast de trainers van WZK Tri-Team zijn er ook enthousiaste leden die meelopen om ervoor te zorgen dat geen van de lopers alleen komt te lopen. Deze geslaagde eerste training wordt afgesloten met een cooling-down in de vorm van rekoefeningen en de traditionele groepsfoto.

Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen is er een maximum van 25 deelnemers. Onze eerstvolgende cursus start op 6 januari 2018 (inschrijving hiervoor is reeds geopend)

De trainers van Start to Run Wassenaar maken van jou in zeven weken een hardloper! Met deze door de Atletiekunie ondersteunde hardloopcursus leer je van een team professionele trainers op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.
Meer informatie vind je op www.yakultstarttorun.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief