dinsdag 30 november 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 22 2017

Wassenaar - Veel maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen in ons dorp functioneren prima, vaak vooral ook door de inzet van de vele duizenden Wassenaarse vrijwilligers. Veel organisaties zouden zelfs ophouden te bestaan zonder de inzet van deze onbetaalbare krachten. Met een terugtredende overheid wordt onbetaalde inzet steeds belangrijker voor de kwaliteit van ons leven. Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar vind je steeds zo’n 100 openstaande vacatures in het vrijwilligerswerk. Bij goede doelen, belangenorganisaties, in de zorg voor mens en dier, de cultuur, het landschapsbeheer, het verenigingsleven voor jong en oud, brandweer, reddingsbrigade, fondsenwerving en nog veel meer. Misschien zit er iets voor je bij? Ontdek de vrijwilliger in jezelf!

* Help Staatsbosbeheer Hollands Duin om het prachtige Lentevreugd te onderhouden. Geniet van het werk in de vrije natuur en zorg zodat vele dieren, planten en wandelaars weer optimaal van dit mooie gebied kunnen genieten (vacaturecode D 015).
* Wist je dat Wassenaar een eigen Poëzieroute heeft? Help jij mee om de kunstwerken, die her en der door het dorp liggen, te onderhouden (vacaturecode F 073)?
* Bij zorginstelling Florence Duinstede zoekt men iemand die bewoners naar de kapper wil begeleiden (vacaturecode A 118). Er is bij Duinstede altijd vraag naar mensen die eenzaamheid bij bewoners willen helpen voorkomen door af en toe een bezoekje te brengen, een praatje te maken of iets gezelligs te doen (vacaturecode A 038). En er plaats voor een vrijwilliger die bewoners van, naar en tijden de interkerkelijke diensten wil begeleiden (vacaturecode A 076).

Zit er toch niets voor je bij? Of wil je meer weten over bovenstaande vacatures? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar voor een oriëntatie op de ruim 100 uitstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o.: Van Heeckerenstraat 2, tel. 511 31 33. Of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis of kom vrijblijvend langs op het vrijwilligersspreekuur in de bibliotheek op vrijdag van 10-12 uur.