maandag 26 september 2022

A Algemeen

Wassenaar zoekt schatten en verhalen

De gemeente Wassenaar werkt aan een nieuw beleid voor het cultureel erfgoed. Voordat dit wordt opgesteld vragen wij aan de Wassenaarders om hun mening. Hoe waarderen zij het erfgoed en hoe willen ze er mee omgaan: nu en in de toekomst?

De zoektocht naar bijzondere plekken en bijbehorende verhalen in Wassenaar levert verrassende inzendingen op. De reacties tot nog toe tonen aan dat de inwoners zich betrokken voelen bij het culturele erfgoed dat Wassenaar rijk is. Daarom is de inzendtermijn van 10 mei met twee weken verlengd. Tot en met 24 mei kunnen erfgoedwensen, erfgoedschatten en verhalen over erfgoed worden ingediend bij de gemeente. Denk hierbij ook aan archeologie, waarvan de meeste schatten onder de grond verborgen liggen of aan de sportcultuur en het militair erfgoed dat ook allemaal deel uitmaakt van de geschiedenis van Wassenaar.

Het gaat ook om ‘niet tastbaar’ erfgoed
Laat ons weten of u ideeën heeft hoe de gemeente met dit erfgoed om kan gaan. Wat doen we goed, wat kan beter? Waar moeten we meer aandacht aan geven? We zijn ook benieuwd naar afbeeldingen van bijzondere plekken in Wassenaar met bijbehorend verhaal. ‘Niet tastbaar’ erfgoed: verhalen, herinneringen, tradities en gebruiken zijn van harte welkom.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Alle binnengekomen reacties worden gebundeld en verbeeld op een erfgoedwensenkaart. Deze wensenkaart wordt in juni aangeboden aan de gemeenteraad.

Hoe kunt u reageren?
Ga naar www.wassenaar.nl en download het formulier ‘Doe een erfgoedwens.’ Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie en inspiratie op https://www.wassenaar.nl/portal-wassenaar/nieuws_297/item/doe-een-erfgoedwens_14128.html of op de Facebookpagina van de gemeente Wassenaar waar Wassenaarders hun schat delen.