Koningsloop 2017 een sportief succes

2 mei 20173 minute read

Wassenaar – Voor de 3e keer werd donderdag de Koningsloop georganiseerd. Een sportief evenement voor alle leeftijden en dat was aan de inschrijvingen te zien. Van 4 jarigen tot 75+ ers gingen de uitdaging aan.

Vroeg in de ochtend waren vrijwilligers al bezig met de opbouw van het start- en finishgebied op het sportveld, de route werd van bordjes en linten voorzien en de pionnen op het veld gezet voor de kinderloop.

Bij de briefing regende het nog even krachtig, daarna brak de zon door en die bleef schijnen. Veel lopers hadden zich vooraf ingeschreven, maar ook tot 15 minuten voor de start kwamen nog lopers vragen of ze mee konden doen. Er waren ruim 150 lopers die meededen.

13.00 uur gingen als eersten de kinderen tot 9 jaar van start, voor de 1 kilometerloop, enthousiast en onder aanmoediging van familie en vrienden. Bij de 9 – 12 jarigen ging het er ook vlot aan toe, veel van de jeugdige waren bij eerdere edities ook al aanwezig.
Voor iedereen was er een mooi vaantje en een ijsje van Luciano.

14.00 uur werd het startsein gegeven voor de langere afstanden. Meteen gingen de lopers snel van start, over het sportveld naar de Pauwlaan, via de Landgoederenroute, langs de ijsbaan en de Backershagenlaan terug naar de Pauwlaan. De eerste ronde, 2,5 kilometer zit erop. De eerste lopers gaan finishen, de 5 kilometer lopers gaan voor de volgende ronde. Een aantal van de lopers zijn in het voorjaar gestart via het start to run project en zetten nu een mooie prestatie neer.

Bij de 10 kilometer lopers ontstaat een spannende wedstrijd, de koploper werd na 7,5 kilometer ingehaald en ook om de 2e en 3e plaats wordt gestreden. Tevreden lopers, mooie prestaties, afwisselend parcours en een enthousiast publiek. Dat is Koningsdag!

Alles vrijwilligers en sponsors bedankt voor de inzet en tot volgende jaar bij de Koningsloop 2018.