Blauw-Zwart blijft op koers

24 april 20174 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft weer een lastige horde genomen in de race naar een eventueel kampioenschap. Hoewel de 4-1 uitslag anders doet vermoeden, was het een zeer moeilijke wedstrijd tegen KSD Marine. De bezoekers gooiden (te) veel power in de strijd en gingen tot, en veel te vaak over, het randje. Hoewel scheidsrechter Kortekaas de soms geniepige overtredingen wel zag, trad hij er te lankmoedig tegen op. Slechts 2 gele kaarten deelde hij aan KSD uit, terwijl een handvol van deze kleur en minimaal 2 rode kaarten op hun plaats geweest zouden zijn.

De wedstrijd begon stroef voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie. De door Van Leeuwen Sanitair geschonken bal deed in het begin niet wat de spelers wilden en omdat ook KSD het ritme nog niet had, verliepen de eerste 10 minuten zeer rommelig met veel foute passes.
De eerste serieuze poging kwam van de bezoekerts, maar Mike van Zonneveld tikte de bal na een venijnig schot uit de benedenhoek. Blauw-Zwart werd hierna wakker en begon aan een offensief. De ploeg drong steeds meer aan richting KSD-doel en dat leidde zoals gezegd tot veel overtredingen van de gasten. Binnen het half uur werd Nick Laponder bewust uit de wedstrijd geschopt. Hij werd vervangen door Danny Munier.
Het was niet verwonderlijk dat aan de eerste goal van de Blauwen een overtreding vooraf ging. Iliass Assaban snelde zijn tegenstander voorbij, maar voordat hij kon schieten lag hij al op de grond. Omdat dit binnen het strafschopgebied gebeurde wees de arbiter gedecideerd naar de penaltystip. Adrian Koziel zette zich achter de bal en schoof beheerst de 1-0 binnen.
Een paar minuten daarna leek het alweer gelijk te worden, maar met en snelle reflex wist Mike de bal uit het doel te houden. Luttele tellen daarna was het aan de andere kant wel raak. Ilias legde de bal met nauwkeurige precisie op het hoofd van Maarten Hoogduijn en diens kopbal betekende 2-0.
Even later werd de trainer van KSD door de scheidsrechter uit de dug-out gestuurd wegens te veel commentaar op de leiding. Hij moest 2 minuten later vanachter de afrastering machteloos toe zien hoe Stuart Hooymans met een subtiel stiftje doelman Rombouts verschalkte, waarna de bal tergend langzaam over de doellijn rolde: 3-0.

De 2e helft begon met de voor Tom van den IJssel ingevallen Jordy Lubbe in de achterhoede.
Net als voor de pauze was het eerste wapenfeit voor KSD, maar weer was Mike op zijn hoede en tikte hij de bal met en spectaculaire zweefduik uit de bovenhoek. Toch was hij 5 minuten later kansloos op een inzet van dichtbij, na enig geklungel in de Blauw-Zwart achterhoede: 3-1.
Even was er wat desoriëntatie bij de Blauwen, maar al snel herstelde de Lagerberg Verhuisgroep brigade zich en kwamen er weer grote kansen. Adrian zette met een mooie steekpass Maarten allen voor de keeper, maar de Blauw-Zwarter vond de sluitpost op zijn weg. Een minuut later was het Adrian zelf die oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij omspeelde hem en schoof de bal tegen de paal. Een prestatie die eigenlijk knapper was dan de bal in het lege doel te plaatsen.
KSD loerde op de counter en kwam een aantal keren in scoringspositie, maar steeds was het doelman Van Zonneveld die de hoofdrol voor zich op eiste en geen treffer toestond.
Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Adrian liet wederom zien dat de steekpass een dodelijk wapen kan zijn. Hij bracht Ilias in stelling die met zijn doelpunt de wedstrijd in het slot gooide: 4-1.
Aan het eind van de wedstrijd liepen de frustraties bij de bezoekers hoog op. Dat uitte zich in een zeer gemene en zware overtreding op Stuart, waarna de vlam in de pan sloeg. Scheidsrechter Kortekaas dirigeerde de 2 ploegen richting kleedkamer voor een afkoelingsperiode. Hierna liet hij nog een paar minuten spelen alvorens een einde aan deze turbulente wedstrijd te maken.

Blauw-Zwart heeft na deze zwaar bevochten overwinning nog alles in eigen hand. Makkelijk zal het echter niet worden. Volgende week wacht het op de 3e plaats staande Oegstgeest, dat op een misstap van de koplopers Van Nispen en Blasuw-Zwart loert.
Veel zal komende dagen afhangen van de deskundigheid van verzorger Pieter Altorf, die handen vol werk zal hebben om de geblesseerden weer wedstrijdfit te krijgen.