donderdag 02 december 2021

E Events

Nieuwe gids ‘Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland’

Wassenaar - Op zaterdag 6 mei presenteert het Projectteam Atlantikwallroute van de Stichting Militair Erfgoed in Fort 1881 in Hoek van Holland een wandelgids die langs onderdelen van de Atlantikwall in Zuid-Holland voert. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig geeft de wandelgids uit.

Het Zuid-Hollandse kustlandschap staat bekend om haar mooie natuur en diversiteit. Wat niet veel mensen zullen weten, is dat er ook veel cultuurhistorische overblijfselen zijn te vinden waaronder de bouwwerken van de Atlantikwall. Dit is een van de grootste verdedigingslinies uit de westerse geschiedenis. De Duitsers bouwden deze tijdens de Tweede Wereldoorlog om een invasie van geallieerden aan de westzijde van hun 'Derde Rijk' te voorkomen.

Tegenwoordig zijn er nog steeds bunkers, veldversterkingen en versperringen te zien. Vaak liggen ze verscholen tussen bebouwing, in het bos of zijn ze half onder het zand geraakt. Ook zijn resten van loopgraven en tankmuren zichtbaar. De resten zijn historisch erfgoed en veel objecten vallen onder Monumentenzorg.

Tien routes in de nieuwe wandelgids ‘Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland’ voeren langs voormalige stellingen.

De presentatie van de wandelgids vindt plaats in Fort 1881, Stationsweg 80-82 in Hoek van Holland. Het programma begint op zaterdag 6 mei om 13.30 uur. Aansluitend is er een begeleide wandeling van 6 kilometer langs tal van overblijfselen van de Atlantikwall rondom Hoek van Holland. U bent welkom en kunt zich aanmelden voor de presentatie op www.gegarandeerdonregelmatig.nl/meelopen

De wandelgids is vanaf 8 mei te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Tot en met 6 mei kan de wandelgids met korting voor slechts € 10,00 op www.gegarandeerdonregelmatig.nl worden besteld.

Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland
Arthur van Beveren, Jeroen Rijpsma en Nick Warmerdam
144 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
Verkoopprijs: € 14,95
ISBN: 978-90-78641-58-2