dinsdag 11 augustus 2020

E Events

De charme van Wassenaar en Voorschoten op nationale televisie


Wassenaar - Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Wassenaar en Voorschoten Kijk van maandag 1 t/m donderdag 4 mei a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Wassenaar en Voorschoten om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Wassenaar en Voorschoten
Deze week bezoeken we twee groene plaatsen in de provincie Zuid-Holland. Wassenaar en Voorschoten zijn al lange tijd aan elkaar verbonden. Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten werd vroeger bewoond door de familie Van Wassenaar. In beide plaatsen ontmoeten we bewoners met een bijzonder verhaal. Bijvoorbeeld Mariette Lange, zij is eigenaar van de dorpskroeg in Voorschoten. In haar leven staan de horeca en de Heer centraal. Ook ontmoeten we ‘Rasta Rico’ die zijn leven radicaal zag veranderen door de geboorte van zijn dochter. En we zien de bijzondere verzameling van Pauline Baijer. Door een aantal sterfgevallen heeft zij een ‘passie’ voor de dood ontwikkeld.

In deze week herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Mirjam staat samen met de Joodse Ed Citroen stil bij zijn familiegeschiedenis. Bert gaat op de Waalsdorpervlakte met Henk Kerkhof terug in de tijd. Zijn vader werd hier gefusilleerd en Bert hoort hoe Henk dit als tiener heeft ervaren. Verder deelt Mirjam Geloof, Hoop en Liefde uit aan verschillende bewoners, en gaat Henk op zoek naar geloof in huis. Hella heeft de bank bij kasteel Duivenvoorde neergezet en heeft mooie gesprekken met onder andere de beheerder van het kasteel.

De gewone dingen
Het vertrouwde NPO 2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Wassenaar en Voorschoten deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief