vrijdag 24 september 2021

P Politiek

Campagnebus D66 zondagmiddag in Wassenaar

Wassenaar - Zondagmiddag 26 februari, vanaf 16.30 uur, bezoekt de campagnebus van D66 Wassenaar, in verband met de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Bij dit korte werkbezoek ligt het accent op de zorg, Kamerlid Vera Bergkamp (nr 6 op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen) en Rutger Schonis (nr 23) gaan onder meer naar het Florence Woonzorgcentrum Duinstede, aan de Deijlerweg. Vera Bergkamp, die binnen de D66 Tweede Kamerfractie ‘Zorg’ in haar portefeuille heeft, bezocht al eerder (in 2014 en 2016) diverse zorginstellingen in Wassenaar. ‘Zorg’ is een van de hoofdthema’s in de D66-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zo wil D66 dat in de komende regeerperiode enkele duizenden extra verpleegkundigen worden aangetrokken, juist ook ten behoeve van de ouderenzorg.

Het bezoek van zondag 26 februari heeft vooral ten doel Wassenaarders nog eens te attenderen op de noodzaak toch echt naar de stembus te gaan, op 15 maart. Op verschillende locaties, met name bij Albert Heyn (Stadhoudersplein), Jumbo (Luifelbaan) en Dirk (Starrenburglaan) zullen D66-aanhangers flyers uitdelen aan het winkelende publiek en, waar dat aan de orde is, in discussie gaan met nog twijfelende kiezers. Wat daarbij in elk geval aan de orde kan komen: het feit dat tegenwoordig op alle zondagmiddagen de Wassenaarse supermarkten open mogen zijn – vooral dankzij onvermoeibaar ijveren van D66 in Wassenaar.

Tegen kwart over vijf vertrekt de D66-bus weer uit Wassenaar, om op verschillende locaties in Den Haag de campagneactiviteiten voort te zetten.
Fred Sanders (D66)