Blauw Zwart toont karakter

6 februari 20173 minute read

Wassenaar – Altijd lastig in de vierde klasse: zo speel je een paar keer achterelkaar makkelijke wedstrijden die voelen als een trainingspartijtje en dan opeens moet je vol aan de bak. Uit tegen Leiden, met de tweede plaats als inzet, ging dat de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep heel goed af.

Lekker druk langs de lijn met weer veel Blauw Zwarters die kwamen kijken. En er viel genoeg te beleven deze middag, hoewel het rustig begon. In het eerste kwartier geen kansen voor beide doelen, Blauw Zwart op het middenveld wat meer aan de bal. Maar na 18 minuten barstte het los, eerst een uitstekende kans voor Leiden (niet benut) en direct daarna een prima steekpass van Stuart Hooymans. Hij bracht Adrian Koziel alleen voor de keeper en die rondde zeer beheerst af (0-1). “Alles onder controle”, zou je zeggen, maar niets was minder waar. Binnen een minuut was het alweer gelijk. Door onoplettendheid in de verdediging konden de Leidenaren kinderlijk eenvoudig op links doorbreken en van dichtbij scoren (1-1). Dat schoot niet op, maar de Blauw-Zwarten toonden karakter. De slag op het middenveld werd voortdurend gewonnen en dat bracht de Wassenaarse aanvallers steeds meer in een kansrijke positie. Acht minuten later betaalde dat zich al uit. Bas Conradi speelde Adrian Koziel met een slimme pass op links vrij en de laatste schoot vanuit een onmogelijke hoek, links op de achterlijn, de bal steenhard binnen (1-2).

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van de eerste. De die ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep was steeds net iets alerter en was meer in balbezit. In de 58e minuut leidde dat bijna tot een grotere voorsprong. Maarten Hoogduijn schoot na een snelle uitbraak op de lat.
Acht minuten later was het wel raak. Stuart Hooymans draaide op de rand van het strafschopgebied op link naar binnen en draaide de bal met een schitterende curve in de verste bovenhoek (1-3). Eigenlijk hadden de Blauw -Zwarters de zaak daarna volledig onder controle en kwamen er uit snelle uitvallen goede kansen. Die werden echter niet goed uitgespeeld en de rust verdween uit het spel. Dat leidde tot een groot aantal corners voor de Leidenaren en dan weet je dat het gevaarlijk wordt. Tien minuten voor tijd ging het dan ook mis, na weer een corner en een scrimmage verdween de bal in het Wassenaarse doel (2-3). Het vervolg was hectisch en spannend, Mike van Zonneveld redde twee keer ijzersterk bij doelrijpe kansen en het eindsignaal werd met gejuich begroet. Met de hakken over de sloot, maar zeker verdiend.

Volgende week staat opnieuw de tweede plek op het spel, uit tegen Van Nispen.