zaterdag 31 oktober 2020

K Kunst & cultuur

Big Band Frits Landesbergen te beluisteren in Warenar

Wassenaar - Een echte Big Band, dat stond al jaren op het verlanglijstje van de programmeur van Warenar. Op vrijdag 27 januari gaat die wens in vervulling met een optreden van Big Band Frits Landesbergen. Het wordt een swingende rondreis door the Great American Songbook. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten bestellen kan via www.warenar.nl of ’s avonds aan de zaal.

Het belooft een muzikale reis door de jaren '50 en '60 te worden met de Amerikaanse Swing en Latin Music uit de tijd van de grote jazz-orkesten. Telkens weet de charismatische bandleider Frits Landesbergen het publiek te verrassen door uit The Great American Songbook een uitgebalanceerd repertoire samen te stellen.

U hoort originele arrangementen van Count Basie, Woody Herman, Duke Ellington, en Bill Holman, maar ook hedendaagse door Frits geschreven en Jos van Bueren, bassist van de band.

De traditionele Big Band bezetting van 18 man is in de ruim 45 jaar van zijn bestaan ongewijzigd gebleven en bestaat uit de blazers- en ritmesectie met zangeres Aafje de Bloois, zanger Bert van Bommel en Frits Landesbergen zelf op de vibrafoon. Het wordt een fantastische avond met onvervalste Big Band-muziek!

Praktisch
U kunt genieten van de Big Band Frits Landesbergen op vrijdag 27 januari in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl.