dinsdag 09 augustus 2022

K Kunst & cultuur

Nieuwjaarsconcert Excelsior met Nathan Schaumann

Wassenaar - Op 15 januari treedt Excelsior op met de jonge pianist Nathan Erik Schaumann in de Warenar. Nathan is een veelbelovende muzikant van Amerikaanse komaf.
Hij werd 16 jaar geleden geboren in Louisiana, USA, in een huis vol muziek. Zijn moeder, Tera Schaumann, was een pianoleraar die elke middag vele leerlingen verwelkomde in haar huis. Zijn oudere zus, Emily, was net begonnen met het leren spelen van viool en piano. Nathan ontving daarom al vroeg vele officieuze lessen, maar begon rond zijn vijfde levensjaar met het regelmatig beoefenen van zowel piano en viool. Hij vorderde snel op beide instrumenten, maar was altijd het meest enthousiast over de piano.

Hij heeft vele onderscheidingen en prijzen gewonnen met zowel piano als viool in vele wedstrijden en festivals in de Verenigde Staten, Zuidoost-Azië, en nu in Nederland. Onlangs won Nathan de 1e plaats in het Nederlandse Steinway Concours. Nathan heeft concerten gegeven in Amsterdam, Hamburg, Haarlem, Den Haag en Wassenaar. Hij studeert momenteel piano bij Andrew Wright. Hij heeft ook een eigen YouTube-kanaal "nathan Schaumann Piano", dat zeer de moeite van het bekijken waard is.

Nathan zal met Excelsior het beroemde Rhapsody in Blue uitvoeren en een werk voor piano solo. De concerten beginnen om 13.00u en om 16.00u. Kaarten kunt u bestellen bij de penningmeester van Excelsior: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook www.excelsiorwassenaar.nl