donderdag 21 oktober 2021

A Algemeen

Je bent jong en helpt mee! Vrijwilligerswerk binnen Wassenaar

Wassenaar - Doe jij ook mee met de landelijke actie Serious Request? Of train jij een jong elftal bij de voetbalvereniging of hockey? Dan ben jij een van de jongeren in Wassenaar die vrijwilligerswerk doet. En daar mag je best een beetje trots op zijn!
De Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) en het jongerenwerk Wassenaar (PUC) hebben de handen ineen geslagen om het vrijwilligerswerk onder jongeren een boost te geven. Samen willen we meer bekendheid geven aan het vrijwilligerswerk in ons dorp. Wat gaat al goed en wat kan nog beter?

Zo zetten we onder meer graag wat weetjes op een rij:
- Wist je dat Wassenaarse jongeren al heel enthousiast bezig zijn? Denk aan inzet bij de sportclub en scouting.
- Wist je dat het doen van vrijwilligerswerk je kansen op de arbeidsmarkt vergroot?
- Wist je dat je afspraken kunt maken over jouw inzet qua tijd en dag?
- Wist je dat je zelf veel leuke acties kunt opzetten? Denk aan een ludieke crowdfunding actie voor bijv. het Rode Kruis
- Wist je dat er goede begeleiding is vanuit de organisaties?
- Wist je dat de VCW een jongere zoekt voor PR werkzaamheden

Wil je meer weten over het doen van vrijwilligerswerk in Wassenaar neem dan contact op met Remke van Rooden, medewerker VCW op 06-24332012 of loop eens binnen bij PUC, Langstraat 3 en vraag naar Rosa of Said.
Bent u vrijwilliger bij een organisatie en wilt u samenwerken met jonge vrijwilligers? Of heeft u binnen uw organisatie vacatures die geschikt zijn voor jongeren laat het de VCW dan vooral weten. Wilt u ondersteuning bij hoe u jonge vrijwilligers kunt inzetten, ik denk graag met u mee. U kunt mij, Remke van Rooden, bereiken op maandag op 06-24332012.