Geflatteerde uitslag S.V. Wassenaar tegen F.C. Rijnland

11 december 20164 minute read

Wassenaar – Het zeer onervaren SV Wassenaar was niet opgewassen tegen de routiniers van FC Rijnland. De einduitslag van 2-6 geeft echter een vertekend beeld van het wedstrijdbeeld.

De wedstrijd was 1 minuut oud toen Hassan Rezai op links doorbrak. Ondanks een gemene overtreding bleef hij de been, waarna hij vanaf de achterlijn een voorzet gaf, die over de keeper zeilde en in de kruising plofte. 1-0. Vanaf dat moment zakte SV Wassenaar ver in en liet de Kerkehouters het initiatief aan FC Rijnland. Al snel werd duidelijk dat er ook niet meer viel te halen voor sv Wassenaar. FC Rijnland begon dit seizoen als een duidelijke kanshebber voor promotie, maar na een aantal wedstrijd stonden de Leidenaars zelfs in het rechter rijtje. Maar gaande het seizoen is het team steeds beter in vorm gekomen en afgelopen zaterdag liet het zien dat het feitelijk het meest verzorgde voetbal van de 4de klasse A speelt. FC Rijnland speelde de bal in een hoog tempo rond en creëerde diverse kansen. Maar keeper Oleksandr Bachynskyi bleek een groot obstakel. Ondanks het verzorgde spel van FC Rijnland, waren de counters van sv Wassenaar een probleem voor de Leidse ploeg. Vooral Mikolay Volskyi en José Lucas waren moeilijk in toom te houden. Een enorme misser van scheidsrechter De Jong zorgde er voor dat de angel er bij sv Wassenaar uit ging. Een smerige overtreding op José Lucas had door de arbiter met rood moeten worden bestraft. Hij gaf zelfs niet eens een gele kaart! Het gevolg was wel dat José Lucas zwaar geblesseerd het veld moest verlaten. Jammer voor sv Wassenaar, want de sinds kort weer teruggekeerde José Lucas passeerde regelmatig drie, vier spelers van FC Rijnland. Ook dit kan je scharen onder de ervaring van FC Rijnland. De spelers kunnen goed voetballen, maar kunnen ook de scheidsrechter in de maling nemen en flink uitdelen. Direct na de wissel waren de spelers van sv Wassenaar even niet scherp en FC Rijnland speelde dat goed uit. 1-1. Twee dompers achter elkaar zo’n vijf minuten voor rust.

In de rust wisselde trainer Herman Kooijenga Jeroen van Eijk en bracht hij Ruben Vermeer in om Ritchie Vermeulen meer in een aanvallende rol te krijgen. Maar de eerste kans was voor FC Rijnland. Wederom was het keeper Oleksandr Bachynskyi die in de weg stond. Maar binnen vijf minuten was het Mikolay Volskyi die een misverstand tussen de keeper en laatste man van FC Rijnland afstrafte. 2-1.

En weer trapte de scheidsrechter in het acteren van één van de Leidse aanvallers. De bal kwam op de rand van het strafschopgebied te liggen en werd onhoudbaar in de kruising gelepeld. 2-2. Met nog twintig minuten te gaan voelde een ieder aan dat het lastig zou worden voor de Kerkehouters. FC Rijnland bleef goed combineren en na wederom een dekkingsfout in de defensie van sv Wassenaar legde de ene spits met zijn hoofd de bal klaar op de andere spits die prima inschoot. 2-3. Maar niet lang daarna was het Ritchie Vermeulen die op de Leidse keeper afkwam en hem omspeelde. Maar op fantastische wijze wist de keeper hem naar buiten te drijven en ging de kans verloren. Het bleek de laatste stuiptrekking van sv Wassenaar.
Toen FC Rijnland richting het einde van de wedstrijd de 2-4 wist te scoren, was de wedstrijd gespeeld. Maar nog was de koek niet op. De oudste speler van het veld (40 jaar!) schoot vervolgens op een geweldige wijze vanaf de middenlijn over de veel te ver voor zijn goal staande keeper van sv Wassenaar. 2-5. En in de 90ste minuut duikelde de spits van FC Rijnland weer theatraal over een sv Wassenaar been. De penalty werd onberispelijk ingeschoten. 2-6.

Jammer dat spits Kassim Bizimana ziek was en dat José Lucas uit de wedstrijd werd geschopt. Maar eerlijk is eerlijk. Het Leidse Rijnland domineerde de wedstrijd en had absoluut het beste van het spel. Verder is het paradoxaal, maar scheidsrechter De Jong floot ondanks zijn niet gegeven rode kaart een goede wedstrijd.

De uitslag was geflatteerd, de overwinning terecht, de schoonheid van de doelpunten van FC Rijnland was groot en de Leidse ‘oudjes’ hebben uiteindelijk de Wassenaarse ‘jonkies’ voetballes gegevens.