Blauw-Zwart zet recente nederlaag recht

7 december 20162 minute read

Wassenaar – Na de eerste competitienederlaag van vorige week tegen koploper Oegstgeest heeft het vlaggenschip van Blauw-Zwart het afgelopen weekeinde vlotjes de weg omhoog gevonden. Een afgetekende overwinning van 5-1 tegen de in het verleden vaak lastige tegenstander VVSB bracht de koppies van de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep weer fier omhoog.

Voorzover de supporters niet thuis aan het Sinterklaas-vieren waren, toverde vooral de wijze waarop de overwinning tot stand kwam een brede lach op de gezichten van de trouwe ondersteuners van de ploeg van trainer Jos van der Helm.
Wat dachten we van een prachtige zuivere hattrick van de 17-jarige Dunke Lagerberg, die in de eerste helft de spitspositie innam? En wat dachten we van de bijna-hattrick van de geprikkelde Blauw-Zwart spits Adrian Koziel, die in de tweede helft de spitspositie van Dunke overnam? Vijf uitstekende doelpunten en waar de Blauw-Zwarte-verdediging soms een steek liet vallen, zorgde keeper Mike van Zonneveld met een aantal prachtige (èn nuttige) reddingen dat de schade voor de Blauwen beperkt bleef tot slechts één tegengoal, maar dat was dan ook een ziedend afstandsschot in de uiterste bovenhoek.

Jammer genoeg moest aanvoerder Tommy van den IJssel in de tweede helft met een liesblessure het veld verlaten, maar in het beproefde elftal van Blauw-Zwart speelden Nick Laponder en Bas Conradi en puike partij. De jonge linkerspits Iliass Assaban dartelde zo nu en dan weer als vanouds over het veld en Kim Theil en Luc van Zelst werkten als paarden.
Dunke Lagerberg kreeg, vlak nadat hij volstrekt onreglementair neer werd getrokken toen hij alleen op het VVSB-goal afstormde, in de tweede helft een heuse publiekswissel.

Vraag na afloop in gezellige Business Clubruimte gesteld was: krijgt de maker van een zuivere hattrick de wedstrijdbal nu wel of niet mee voor zijn prijzenkast? De schenker van die bal, Ron Raaphorst van mede-hoofdsponsor Maxxus Communications, liet overigens weten daar geen enkel probleem mee te zullen hebben!
Komende zaterdag speelt Blauw-Zwart in het Groene Hart tegen WVC de laatste wedstrijd voor de winterstop. Al moet je daarbij zeggen: ijs en weder dienende.