Zwaar gehavend S.V. Wassenaar verslaat Football Factory

6 december 20164 minute read

Wassenaar – Tien spelers van SV Wassenaar wisten afgelopen zaterdag een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning op het team van de Leidse voetbalcoryfee Pieter van Schie. Een sensationele overwinning, maar absoluut een verdiende winst!

In aanloop naar de wedstrijd kreeg het trainersduo Kooijenga/Buijs de ene na de andere klap te verwerken. Op de dag van de match liefst vijf basisspelers weg: Achmed Zambib (werk), Paymond Groenewegen (enkelblessure), Kassim Bizimana (autopech), Mitchel Noort (griep) en Nick Allmers (andere verplichtingen). Tel daarbij op dat spelers die regelmatig in het eerste meedoen, zoals het jeugdtalent Max Graber een migraine aanval had, Max Meijer zijn werk uitliep en Luke Verburg nog met een blessure loopt, dan wordt de spoeling erg dun. Maar ook basisspeler Ricardo Over, die herstellende is van een blessure was feitelijk nog niet inzetbaar.

Zonder Kassim Bizimana stapten Kooijenga en Buijs over van 4-3-3 naar 4-4-2. Het volgende team moest het opnemen tegen de Leidse studenten: Oleksandr Bachynsky, Joshua Hogervorst, Roy Bentvelzen, Rutger Ruigrok van de Werve en Max Graber; Jeroen van Eijk, Ritchie Vermeulen, Hassan Rezai en José Lucas; Micolay Volskyi en Glenn Verburg. Op de bank zat alleen de nog herstellende Ricardo Over.

De eerste helft was niet hoogstaand en de meeste kansen waren voor SV Wassenaar. Maar Football Factory werd toch enkele keren gevaarlijk. Halverwege de eerste helft wist Football Factory middels een goede vrije trap een voorsprong te nemen, 1-0. Daarna probeerde sv Wassenaar wat terug te doen, maar de gelijkmaker zat er niet in. Vlak voor rust moest Glenn Verburg naar de kant. In de rust werd besloten om Ricardo Over al in te brengen, maar helaas was het ook niet meer mogelijk om Max Graber met zijn migraineaanval door te laten spelen. Kortom, met 10 man moest het door Alarma33 en Roadflow gesponsorde team verder!

Jeroen van Eijk nam de linksachterpositie van Max Graber over. Ricardo nam zijn vertrouwde positie naast Rutger Ruigrok van de Werve in het centrum weer over en Roy Bentvelzen schoof op zijn beurt door naar het middenveld. Micoly bleef als enige over in de voorhoede en Hassan Rezai en José Lucas mochten respectievelijk op links en op rechts hun acties maken. Ritchie Vermeulen mocht zich ook meer met de aanval bemoeien.

Daar waar het eigenlijk een dieptepunt was dat er niet eens 11 spelers over waren, werd het toch een hoogtepunt. SV Wassenaar speelde steeds beter. Al snel werd een goede combinatie afgerond door Micolay Volskyi. 1-1. En de meegereisde sv Wassenaar supporters voelden dat er een stunt in zat. De beste kansen waren voor sv Wassenaar en achterin werd er, ondanks de supersnelle buitenspelers van Football Factory, geen kansen weggegeven. Twintig minuten voor tijd was er weer een prachtige combinatie, die wederom door Micolay Volskyi werd afgerond. 1-2. Zelfs toen was de koek nog niet op. Jammer genoeg scoorde Ritchie Vermeulen niet toen hij alleen op de Leidse keeper af kwam, maar mogelijk had het te maken met het feit dat Ritchie zo veel had gegeven, dat dit te veel was gevraagd.

Maar ondanks een klein offensief van Football Factory, stond het team als een huis en kwam de overwinning niet meer in gevaar.
Terecht gingen de drie punten mee naar Kerkehout.
Een aantal opmerkingen moeten nog worden geplaatst. José Lucas is de eerste van een reeks sv Wassenaar spelers die weer terug komt van een studie in het buitenland. José heeft nog niet veel trainingsarbeid in zijn benen, maar zijn acties waren al prachtig om te zien. Er ging nog veel mis, maar het biedt absoluut vertrouwen in de toekomst.
Een compliment voor de enorme inzet die alle spelers hadden. Geweldig om te zien!
Maar de uitblinker van de wedstrijd was deze keer toch echt de scheidsrechter. De goede man zat er bovenop. Super strak, maar heel objectief. Hopelijk blijft hij behouden voor de vierde klasse, want deze man heeft absoluut de kwaliteiten om veel hoger fluiten.
Hopelijk heeft sv Wassenaar volgende week weer een volledige selectie want om kans te maken tegen Rijnland, moet het team boven zichzelf uitstijgen.