woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Expositie in Galerie in de Molen

Wassenaar - Expositie in Galerie in de Molen met werk van Greetje Sieders, Renée du Clou en Jan Wagner 3 december 2016 t/m 8 januari 2017 De nieuwe expositie in de galerie zal zaterdag feestelijk geopend worden door Arjen Baas, voorzitter van de Kunstroute Kralingen/ Crooswijk in Rotterdam.

Greetje Sieders toont sieraden en objecten, die zich onderscheiden door een geheel eigen stijl. Greetje gebruikt vnl. zilver, goud en koper. Materialen met een zachte uitstraling en kleur. “In mijn atelier experimenteer ik eindeloos met het laten oxyderen en patineren van metalen. Om kleur toe te voegen verwerk ik graag edelstenen en glas. ” Een naïef aandoend engeltje, een schippertje, een vogel bij een drinkbak, vissen, maar ook strakke abstracte ontwerpen. Volwassen, volwaardige kunstwerkjes in klein formaat. Een speelse en spontane uitstraling gaat hand in hand met hoog technisch vakmanschap en secure afwerking. Originele vondsten vervolmaken de objecten van Sieders: schelpjes, munten en kleine memento vertellen hun eigen verhaal. Jaarlijks maakt Greetje een nieuwe collectie die in diverse galeries en kunstbeurzen te zien is. In 2008 kreeg zij de opdracht om de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van Rijswijk te ontwerpen.

Renée du Clou uit Pijnacker exposeert in de galerie beelden in verschillende materialen.” Als kunstenaar probeer ik verhalen beeldend te vertellen. Inspiratie vind ik in materialen als klei, beton, maar ook oud en verweerd hout of roestend ijzer. Het thema van de vergankelijkheid past hierbij. Ik zie dit steeds terugkomen in het landschap en de mensen, een aardse en alledaagse realiteit. Deze vergankelijkheid schept tevens ruimte voor nieuwe dingen”, aldus Renée. Relativerende humor is een thema dat we vaak terugzien in het werk dat hij toont op deze expositie. Het beeld van de door het leven getekende oude mannen op het ‘leugenbankje’; zij evalueren hun leven, maar de laatste nieuwtjes houden hen ook op de been. Du Clou toont nu een koffer, een reiskoffer met verlangens, idealen en toekomstdromen en een kast met 1000 dromen. Nieuwsgierig geworden? De Galerie in de Molen is vrij toegankelijk.

Jan Wagner exposeert tekeningen en schilderingen in gemengde technieken, die hij als thema ‘de adem van de tijd’ meegeeft. Wagner streeft naar esthetiek en expressie met een schilderachtige stijl, waarin figuratie in meer of mindere mate gehandhaafd blijft. Zijn kunst omvat uiteenlopende thema’s waarin de passie voor geschiedenis en het idee van de vergankelijkheid een rol spelen. Zowel de tragiek als de schoonheid van verval lopen als een rode draad door zijn werk. Zijn laatste serie ‘Waalsdorpervlakte ’ behelst pasteltekeningen bij het verzetsgedicht ‘De Achttien Dooden’ van Jan Campert.

Zaterdag en zondag zijn alle drie de kunstenaars in de galerie aanwezig om u te ontmoeten.
Vrijdag 9 december is er weer Kunstcafé in de Molen. De kunstenaars vertellen hoe hun werk tot stand komt. Tevens is er een optreden van William Fyne, singer-songwriter. Aanvang 17.00 uur.
Voor meer info zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief