Blauw-Zwart zwijnt

14 november 20163 minute read

Wassenaar – Als je, zoals Blauw-Zwart, de vierde klasse wil verlaten moet je vaak winnen, dat hoef ik niet uit leggen denk ik. Maar je moet daarnaast ook af en toe wat geluk hebben. Nou, dat zit na afgelopen zaterdag uit tegen KSD Marine ook wel goed, dus de vooruitzichten zijn positief. Echter, geluk is schaars en als je er op gaat rekenen laat het je in de steek. Conclusie na zaterdag: het voetbal moet beter!

Gure omstandigheden, lastig veld, fysiek sterke tegenstander, allemaal factoren die de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Groep misschien niet goedgezind zijn, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Als je uitgaat van je eigen kracht en kwaliteit dan kan dat je nauwelijks opbreken. Toch gebeurde dat deze middag, de Blauw-Zwarten waren niet in goeden doen, vergaten te voetballen en maakten het zichzelf onnodig moeilijk. In de rommelige wedstrijd hadden eigenlijk geen van beide ploegen recht op winst. En daar leek het ook tot 30 seconden voor tijd op uit te draaien.

In de eerste helft gebeurde er niet veel, Blauw-Zwart was iets sterker zonder echt gevaarlijk te worden en de gevaarlijkste situatie ontstond zelfs voor het Wassenaarse doel toen een hoekschop van KSD door niemand werd geraakt en bijna het doel in zeilde.

In de 12e minuut van de tweede helft kwamen de Blauw-Zwarten op voorsprong. Kim Theil wurmde zich door de KSD-verdediging en kreeg door goed doorzetten de bal bij Adrian Koziel die ineens rond de penaltystip volledig vrij stond. Daar wist hij wel raad mee (1-0). De vele Blauw-Zwarte supporters (de KSD-kantine puilde uit in de rust) gingen er eens goed voor staan, de ban leek gebroken. Er kwamen ook nog wel een paar kansjes (Kim Theil kopbal op de paal) maar langzaam nam de druk van de tegenstander toe en sloop de onzekerheid bij de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Groep binnen. Praktische aanwijzingen van trainer Jos van der Helm, zoals “laat de bal niet steeds eerst stuiten maar ram hem gelijk weg” werden niet begrepen, waardoor het steeds gevaarlijker werd voor het Wassenaarse doel. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in een uitgelezen kans voor KSD toen Mike Zonneveld al gepasseerd was en Arthur Schiebroek de bal nog net uit het doel kon glijden.
Vlak daarna ging het echt mis toen, net als in de eerste helft, niemand zijn voet, hoofd of hand tegen een corner kon krijgen en de bal ongehinderd het doel in rolde (1-1).

De Blauw-Zwarten kregen de wedstrijd niet meer onder controle en KSD werd zelfs sterker. En soms is de redding dan toch nabij. Nog een halve minuut te spelen, hopeloos misverstand in de KSD-defensie en een attente Maarten Hoogduijn (2-1). Gauw vergeten deze wedstrijd, maar wel de lessen eruit leren, want tegen koploper Oegstgeest, over 2 weken de volgende tegenstander, ga je het zo niet redden.