Blauw-Zwart pakt koppositie

11 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Wie de uitslag van deze wedstrijd beziet kan denken aan een vrij gemakkelijke overwinning. Zij die de wedstrijd gezien hebben weten wel beter. Blauw-Zwart had weliswaar een behoorlijk veldoverwicht, maar UDO gaf zich niet zo maar gewonnen en had de laatste wedstrijden goede resultaten behaald, o.a. een 1-0 overwinning op het sterke Roodenburg.

Aanval na aanval op het doel van UDO leverde de eerste helft niets op. Steeds stond er een verdediger in de baan van het schot en daarachter een keeper die er goed het zicht op had. Bij de rust was het dus nog 0-0.

In de 65e minuut liet die keeper de bal los, waar de zeer attente Adrian Koziel van profiteerde: 0-1. Even later de mooiste aanval van de hele wedstrijd. Via keeper Mike van Zonneveld, de linksback, het middenveld en de rechterspits , en dit alles over de grond, kwam er een prima voorzet, die de net ingevallen Luc van Zelst keurig afrondde en dat betekende 0-2 .
Af en toe ontstond er achterin bij de Blauwen enige paniek, mede door riskante terugspeel-ballen, maar onze keeper liet zich niet verschalken. Net vóór tijd nog een goede aanval van de Blauwen en deze keer was het de jeugdige Ilias Assablan die de 0-3 op het scorebord bracht. Door het spectaculaire 5-3 verlies van lijstaanvoerder Oegstgeest bij Van Nispen werd Blauw-Zwart onverwacht koploper.

De volgende wedstrijd is tegen Roodenburg, a.s. zaterdag 15 oktober op ons prachtige sportpark De Schulpwei. Aanvang 15.0 uur.