woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

24 september t/m 23 oktober Grafiek in de molen

Wassenaar - Na 3 jaar wachten is het dan zover: de tweede Maand van de Grafiek is een feit. Gedurende de maand oktober staan op 140 locaties verspreid over het gehele land de deuren wagenwijd open om iedere geïnteresseerde met open armen te ontvangen. Kunstenaars tonen met hun werk een overzicht van de stand van zaken in de Nederlandse grafiek. De steeds verder digitaliserende wereld schept grafische kunstenaars zoveel nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Daarnaast grijpen kunstenaars ook terug op aloude technieken. Door het te combineren met hedendaagse materialen wordt het scala aan mogelijkheden voor grafici enorm vergroot. Tentoonstellingen, workshops, demonstraties, lezingen en een grafiekestafette. Het tweede weekeinde van oktober worden er in Den Haag extra veel activiteiten georganiseerd. Zie voor meer info www.maandvandegrafiek.nl

De Kunstgroep Wassenaar neemt deel aan de ‘Maand van de Grafiek’. Het werk van 13 beeldend kunstenaars is te zien in Galerie in de Molen. Het “zichtbaar” maken van je verbeelding, van je verlangen, van je omgeving wordt door kunstenaars met hun grafische werk op verrassende wijze getoond. Op het werk van een aantal van hen zal ik hierbij ingaan: Ingrid Dingjan verbeeldt in haar zeefdrukken gevoelens, herinneringen en de geur van het water en de zee. In raak getroffen lijnen zie je een zeilboot in volle actie. Coccie van Duijn heeft speciaal voor deze tentoonstelling stempels gesneden uit linoleum, waarbij de dierenwereld centraal staat. Haar werk drukt zij af op dikke stof van – overbodig geworden- stalenboeken met meubelstof .Een vrolijk gekleurd omniversum waarin de fantasie hoogtij viert. Fifi van Leent toont een kleurrijke serie getiteld ‘de geliefden’. Sjablones, geïnspireerd door het Hooglied uit de Bijbel. Cea Maat laat zich inspireren door de mens: een bepaald moment, een houding, beweging of de kwetsbaarheid legt zij vast in haar digitale grafiekbeelden, die zij combineert met een ets. De essentie, een geabstraheerd gevoel toont de kracht van haar werk. Grafisch ontwerpster Letty Muntjewerf creëert dromerige atmosferen en (on)mogelijke landschappen in haar grafische werk door klassieke technieken te combineren met digitale beeldmanipulatie. De etsen van Jaco Putker wekken de indruk illustraties te zijn van niet- bestaande fabels. Net zoals Letty combineert hij digitale en traditionele technieken. Hij maakt gebruik van fotopolymeer etsen. In 2015 won Jaco met zijn werk de Awagami Factory Prize. Wierd Wagenmakers legt in zijn etsen de ruige natuur vast en de nietige positie die de mens daarin inneemt. Daarnaast schildert en aquarelleert hij. Brigitte Wawoe neemt geschilderde vlakken als uitgangspunt. Zij tekent met stift en pen een nieuwe wereld van paarden, vogels of symbolen.

Deelnemende kunstenaars zijn: Achille, Ingrid Dingjan, Coccie van Duijn, Floor Fernhout, Marijk Gerritsma, Judith de Haas, Stephanie Knage, Fifi van Leent, Cea Maat, Letty Muntjewerf, Jaco Puther, Wierd Wagenmakers en Brigitte Wawoe.

De expositie zal deze zaterdag om 16.00 uur worden geopend door Letty Muntjewerf, graficus. Zondagmiddag zijn de kunstenaars ook in de galerie aanwezig.

Op vrijdag 30 september is er KUNSTCAFÉ, aanvang 17.00 uur. De kunstenaars vertellen over hoe hun werk tot stand komt. U bent van harte uitgenodigd ! Na afloop is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Galerie in de Molen is iedere donderdag t/m zondag open van 14.00 tot 17.00 uur.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief