Blauw-Zwart kantelt de wedstrijd in de laatste 5 minuten

19 september 20163 minute read

Wassenaar – Na de voorwedstrijd van JO9-1 van Blauw-Zwart tegen van Nispen JO9-1, die door de Blauwtjes onder 9 jaar ruim werd gewonnen, dachten de supporters dat dit de opmaat zou zijn naar een regelmatige overwinning van grote broer Blauw-Zwart 1 op Van Nispen 1. Van Nispen voerde de ranglijst aan met Blauw-Zwart op een achterstand van 2 punten na de teleurstellende 2-2 van vorige week tegen Leiden. Uiteindelijk werd in de laatste 5 minuten een 0-1 achterstand op een fenomenale wijze door de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep omgebogen in 2-1 winst. Hoe kwam deze eclatante overwinning tot stand?

De Blauwen onder leiding van hoofdtrainer Jos van der Helm begonnen furieus aan de wedstrijd. Aanval na aanval, onder de bezielende leiding van aanvoerder Guy van Vliet, golfde richting de zeer goed keepende doelman van Van Nispen. Dit resulteerde al in de 10de minuut in een dot van een kans, Raymond Vosse gaf een scherpe, iets te lage voorzet op Stuart Hooijmans, hij weer, die op een onwaarschijnlijke wijze toch zijn kop erachter kon krijgen, de keeper van Van Nispen redde echter magistraal. Meerdere kansen ontstonden voor Blauw-Zwart de eerste helft, met snel combinatie- en positievoetbal. Goed gebruik makend van de vleugels hield Blauw-Zwart de tegenstanders op eigen helft, die alleen met de lange bal hun voorsten probeerden te bereiken. Hetgeen uiteindelijk lukte, waardoor de spits via een doorloopbal oog in oog met keeper Mike van Zonneveld kwam te staan die hij simpel onhoudbaar verschalkte: 0-1 en tevens ruststand.

Na de rust zette Blauw-Zwart de aanvallende aspiraties onverdroten voort met de wissel Danny Munier voor Dunke Lagerberg. Van Nispen kreeg geen reële kansen meer en werd regelmatig letterlijk overvleugeld, met op het middenveld Blauw-Zwart stofzuiger Wilmar van der Ham die menige bal simpel van de voet van de tegenstander plukte en direct zijn voorhoede bediende. Blauw-Zwart spits Adrian Koziel, alsook Guy van Vliet vond menigmaal de prima keeper op hun weg.

Inmiddels werd ook Luc van Zelst gewissel voor Maarten Hoogduijn. Dat bleek een gouden wissel te zijn, want op Maarten’s aangeven werd Koziel bedient die beheerst intikte: 1-1. Dit alles gebeurde dus in de laatste 5 minuten.

De ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep rechtte nog 1 keer de rug, nadat Tom van de IJssel werd gewisseld voor Mats de Koning. Nadat Wilmar nog een dropshot produceerde op de lat en een schot van Koziel, waardoor de bal via binnenkant lat en doelijn uit het doel stuiterde, kreeg de keeper van Van Nispen een strak ingeschoten bal niet onder controle, waardoor Guy alert de rebound binnengleed: 2-1!

Blauw-Zwart heeft goud in handen met zo’n ploeg en hoofdtrainer; gebalanceerd, positief en sportief en met een tomeloze energie. Echt een team, binnen en buiten het veld. Nu de kansen nog benutten. Traininkje aan wijden?