10 september Blauw Zwart Vrouwen 1 na 1 wedstrijd door in de beker

14 september 20162 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag vond onze eerste (en voorlopig enige) bekerwedstrijd plaats, ROAC VR1 – Blauw Zwart VR1. Doordat 2 teams zich hadden teruggetrokken uit de beker bleef er nog maar 1 wedstrijd over om ons te kunnen plaatsen voor de beker.

Niet alleen een eerste wedstrijd van een nieuw seizoen maar ook een eerste wedstrijd voor een aantal meiden in ons team. Wat het voor iedereen nog een beetje extra spannend maakte. Dit was vooral de eerste 10 minuten goed te merken aan het spel. Iedereen moest nog wennen aan elkaar en de nieuwe meiden moesten nog even goed gecoacht worden door onze ervaren speelsters. Na deze 10 minuten kwam ons voetbal terug in het spel en ging het steeds beter en kwamen dan ook de kansen. Na 20 minuten was het raak, Marieke schiet ons eerste doelpuntje van het seizoen het doel in! Dit gaf ons een vertrouwd gevoel en het spel ging er dan ook steeds beter uitzien. De 34e minuut was het Jacobien die het doel wist te vinden met der hoofd en nog geen minuut later schoot zij voor ons nog even de 0-3 binnen.

Na rust hadden wij even een opstart probleempje, we kwamen niet snel bij ons doel vandaan. Ondanks dat het voor veel meiden nieuw was om achterin te staan, stond het sterk en kwam ROAC er niet doorheen. Later werd het spel weer beter en kon Jacobien weer het doel vinden voor de 0-4!

Wij mogen trots zijn op onze eerste overwinning waarmee wij dus ook gelijk door zijn in de beker. Komende zaterdag onze eerste competitie wedstrijd en dat wordt gelijk de Wassenaarse derby: 11:15 Blauw Zwart VR1 – Wassenaar VR1