maandag 06 december 2021

S Sport

Promotie voor docenten van Junansei

Wassenaar - Afgelopen weekend zijn Sam Sosef en Esther van Diggelen van Budocentrum Junansei gepromoveerd tot 2e dan Yoseikan Ju-Jutsu. Esther van Diggelen en Sam Sosef zijn de oprichters en hoofddocenten van Budocentrum Junansei. Beide docenten zijn erg veelzijdig opgeleid en beoefenen al vele jaren traditionele krijgskunsten zoals, Aikido, Ju-Jutsu, Judo, Kobudo, maar ook hebben ze ervaring in moderne disciplines zoals grappling, kickboksen, MMA en Zelfverdediging & Weerbaarheid.

Sam en Esther trainen zelf al vele jaren bij grootmeester Edgar Kruyning in Ede en zijn in 2015 gestart met lessen in Wassenaar. Sinds 2010 verzorgt Budocentrum Junansei al lessen in Voorschoten.

De stijl Ju-Jutsu die in Voorschoten beoefend is het Ju-Jutsu wat Minoru Mochizuki (1907-2003; 10e dan) doceerde in de Yoseikan dojo (Shizuoka, Japan). Het Yoseikan Ju-Jutsu is herkenbaar door de rode streep die door de zwarte band te zien is bij de Yudansha
(graadhouders). In Nederland wordt deze stijl vertegenwoordigd door Edgar Kruyning (8e dan).
Yoseikan betekent ruim vertaald 'de plaats waar dat wat juist is wordt gedoceerd'. Meer praktisch gezien betekent Yoseikan dat een ieder voor zichzelf moet bepalen en ontdekken wat goed voor hem/haar is. In deze visie worden de verschillen in lichaamsbouw, motorische
vaardigheden en geestelijke bekwaamheden gerespecteerd. Hierdoor bepaal jezelf, langs welke weg je jezelf wilt ontwikkelen. Er worden geen standaard oplossingen aangeboden voor een probleem, of een vaste oplossing voor een bepaalde trainingssituatie, maar een variëteit aan alternatieven waaruit je zelf een geschikte keuze kunt maken.
Yoseikan Ju-Jutsu is een zelfverdedigingskunst die is ontstaan uit een combinatie van een groot aantal traditionele Japanse Budodisciplines en het verenigt elementen uit het: traditionele Ju-Jutsu, Aikido, Judo, Karate, Kobudo, Kickboxing en Grappling. Hierdoor is het een erg complete zelfverdedigingskunst.
Een belangrijk aspect in het Yoseikan Ju-Jutsu is dat iedereen zijn eigen mogelijkheden optimaal moet kunnen benutten en verder ontwikkelen. Om te kunnen bepalen wat optimaal is, zijn een brede basis en veelzijdige ontwikkeling in verschillende krijgskunsten essentieel. Bij Junansei wordt dit in de praktijk gebracht en uitgedragen.

Afgelopen weekend was het 25-jarig jubileum van Budo Academy Physical waar Sam en Esther al vele jaren trainen. Ter ere van deze bijzondere gelegenheid zijn de docenten van Junansei gepromoveerd tot 2e dan Yoseikan Ju-Jutsu!