Wassenaar niet bij de les tegen Van Nispen

6 september 20162 minute read

Wassenaar – Het lukte de mannen van Wassenaar niet de eerste wedstrijd van de competitie in winst om te zetten. Op Sportpark Kerkehout verloor Wassenaar kansloos met 1-4 van Van Nispen na een 0-3 stand bij rust. Een doelpunt tien minuten voor het tijd van Kassim Bizimana redde de eer voor de groen-witte brigade. Pas toen kwam de beleving op gang maar dat was te laat om er een beter resultaat uit te slepen.

Mogelijkheden in de beginfase voor Kassim Bizimana en Mykola Volskyi echter het net werd niet gevonden. Van Nispen trok het initiatief naar zich toe en bepaalde gaandeweg het spelbeeld. Doelman Oleksandr Bachynskyi hield halverwege de eerste helft de groen-witte Roadflow brigade nog in de race. Maar de echte wilskracht en vechtlust op sportief gebied ontbrak volledig bij de ploeg van coach Herman Kooijenga. Van Nispen liep rustig uit naar een 0-3 stand voor de pauze en daar viel niets op af te dingen.

Na de rust een ander Wassenaar dat aan de start verscheen. De verkeersregelaars toonden in ieder geval meer inzet en vechtlust. Van Nispen had hier in eerste instantie geen direct antwoord op. In de 47e minuut op de rand van de zestien werd Kassim Bizimana onderuit gelopen maar het leverde Wassenaar uiteindelijk niets op.

Doelman Oleksandr Bachynskyi opnieuw in een glansrol en stopte een strafschop. Als een tijger werd de prooi onderschept. Deed enkele minuten later opnieuw in een één op één situatie maar moest later toch een vierde tegentreffer toestaan. Wassenaar probeerde het wel en er werd druk gezet met Roy Bentvelzen, Ritchie Vermeulen, Glenn Verburg, Justin van Lochem en de aanvallend ingestelde Max Gräber maar de snode plannen liepen vast. Wassenaar veerde nog verder op in de laatste fase maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal een prima actie van Mykola Volskyi die op rechts ruimte kreeg. Een prachtige krul waarbij het leer tegen de staander aankwam. Spits Kassim Bizimana redde voor Wassenaar de eer om de carambolerende bal in het net te schieten.

Bij Wassenaar wellicht toch de spanning van het moment en het gemis van een aantal basisspelers. Maar de flow, de echte drijfveer en vechtlust van Wassenaar liet op Sportpark Kerkehout wel degelijk verstek gaan De teleurstelling groot bij de technische staf maar de 1-4 winst voor Van Nispen een dikverdiende.