dinsdag 30 november 2021

P Politiek

College hartelijk ontvangen in Oostdorp

Wassenaar - Het buurthuis, een plaats waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Het staat symbool voor verbinding. Het draagt bij aan het versterken van elkaar. In de wijk Oostdorp en bij voetbalvereniging Blauw-Zwart zijn ze daar actief mee bezig. Tijdens ‘Wassenaar Ontmoet’ is het college hartelijk ontvangen in Oostdorp met als doel om elkaar eens bij te praten over de ontwikkelingen in de wijk.

Plaats om samen te komen
Het buurthuis in Oostdorp biedt de bewoners van de wijk een plaats voor verschillende activiteiten; van bingo tot line dance. En er wordt nagedacht over initiatieven die de leefbaarheid in de wijk vergroten. Denk hierbij aan aandacht voor elkaar en elkaars leefwereld. ‘Je moet samen werken aan de saamhorigheid in de wijk’, vertelt Peter Parlevliet. Hij is zelf via de vrijwilligerscentrale als vrijwilliger gestart bij de buurtvereniging toen hij geen werk had. Via de contacten die hij opdeed in het buurthuis, is hij inmiddels weer volop aan de slag, maar zet zich nog altijd met hart en ziel in voor de buurtvereniging. Een interessant gesprek volgde tussen het bestuur van O&O, voetbalvereniging Blauw-Zwart en het college over de activiteiten in de wijk, maar ook over mogelijkheden om samen te werken met andere verenigingen of het jeugd- en jongerenwerk. Jeugd- en Jongerenwerk deed een mooi aanbod om snel met elkaar in gesprek te gaan om activiteiten te ontwikkelen die voor de jongeren van Oostdorp en omgeving aantrekkelijk zijn.

Buurthuis van de Toekomst
Na het bezoek aan buurtvereniging Oostdorp en omgeving werden het college en de vrijwilligers van Oostdorp ontvangen door vrijwilligers van Voetbalvereniging Blauw-Zwart. De voetbalvereniging doet mee aan de landelijke pilot Sportkantine als Buurthuis van de Toekomst. Het is een samenwerking tussen de Sportbank en de vereniging om te ontdekken hoe de vereniging kan bijdragen aan verbindingen in de wijk. De Rabobank heeft hier ook een aandeel in. Zo zijn de velden van de voetbalvereniging voor iedereen uit de buurt te gebruiken en binnenkort voor heel Wassenaar. ‘Het is zonde om een veld niet te gebruiken op de uren dat wij er niet actief zijn’, vertelt Ad Riem bestuurslid. “Slimme combinaties maken, doen we eigenlijk al langer. Zo maakt de Buitenschoolse opvang ook gebruik van ons clubgebouw. Voetbal heeft altijd al voor verbinding gezorgd, het is een brede sport en voor iedereen toegankelijk.”

Wassenaar ontmoet
Het college bezoekt een paar keer per jaar wijkinitiatieven. Zij gaan in gesprek met bewoners van de wijk, besturen van wijkverenigingen, welzijnsinstellingen en ondernemers. Bert Doorn: “Dit jaar ontmoeten we o.a. inwoners met initiatieven die laten zien dat samenwerken met elkaar in de buurt bijdraagt aan prettig wonen en leven. We mogen trots zijn dat onze inwoners elkaar opzoeken en initiatieven ontplooien. Dat stimuleren we van harte en daar waar het kan ondersteunen we het ook met ons wijkmanagement.” Wassenaar ontmoet is onderdeel van meerdere activiteiten die het wijkmanagement organiseert. Zo vinden er voor alle buurt- en wijkverenigingen en maatschappelijke partners netwerkavonden plaats om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te delen, want ‘Wassenaar zijn we Samen’.

Heeft u ideeën voor Wassenaar ontmoet? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.