maandag 06 december 2021

P Politiek

VVD dolblij met koopzondag

Wassenaar - Eindelijk is het zover, alle winkels in Wassenaar mogen ook op zondag (tussen 12-18 uur) hun deuren openen! De VVD pleit er al jaren voor dat ondernemers zelf kunnen bepalen wanneer ze open zijn.

De Wassenaarse VVD-fractie wil al jaren graag tegemoet komen aan wensen van winkeliers en consumenten en winkelen op zondag mogelijk maken. Helaas was er tot nu toe nooit een raadsmeerderheid voor koopzondag. Fractievoorzitter Anouk van Eekelen: “Het is toch van de gekke dat de supermarkt wel vlees mag verkopen op zondag maar de slager niet?”. Al tijden is deze ongelijkheid de VVD een doorn in het oog. Na drie moties van de VVD, meerdere brandbrieven van ondernemers, onderzoeken en enquêtes waaruit steeds weer bleek dat zowel winkeliers als consumenten graag zondagsopening willen is er dan nu eindelijk een besluit genomen.

De VVD is blij dat de meerderheid van de raad op 4 juli heeft besloten winkeliers niet langer te beperken. Daarom hebben we in de raad na het besluit op ijs getrakteerd, met dank aan de bode’s voor het helpen uitdelen.