woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Expositie “Wie van de Drie“ in Galerie in de Molen

Wassenaar - Drie kunstenaars, alle 3 ( ooit) afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag exposeren nu samen bij de Kunstgroep Wassenaar in Galerie in de Molen. Caro Rambonnet toont schilderijen en objecten, Coccie van Duijn keramiek en bedrukt textiel en Hëlene Penninga tekeningen.

Op deze nieuwe tentoonstelling spelen naast vakmanschap en eigen signatuur humor en ‘grapjes’ in het werk een belangrijke rol. Leo van Druten zal deze expositie zaterdag om 16.00 uur openen. Onder het genot van een drankje, kan het werk van de drie kunstenaars in de expositie ruimtes bekeken worden. Op zondag zullen de kunstenaars ook aanwezig zijn in de galerie.

De ( olieverf) schilderijen en tekeningen van Caro Rambonnet kenmerken zich door een eigen vormentaal die we terugzien in haar abstracte en figuratieve werk. Caro heeft zoveel ideeën , dat zij naast het tweedimensionale werk ook graag ruimtelijk werkt .”Ik ben vaak bezig met het bedenken en in elkaar zetten van allerlei objecten, die of de suggestie wekken ergens voor te dienen of vaak bestaan uit ( gerecyclede) toegepaste kunst zoals tafels, stoelen en lampen, die als kunstwerk een tweede leven krijgen, zoals een stoel met een ‘koekje’ als zitting. Een grapje, de dingen met humor benaderen is voor mij onontbeerlijk.” Originaliteit vormt haar inspiratie.

Coccie van Duijn studeerde af in de richting tekenen, grafiek, ontwerpen en illustratie. Ook Coccie is een veelzijdige kunstenaar die zich professioneel bezig houdt met alles tussen kunst en design. Op deze tentoonstelling zien we hoe Coccie ( meubel) stof bedrukt met zelf gesneden stempels uit linoleum. Vervolgens verwerkt zij deze tot tas, etui of laptophoes. Daarnaast toont zij op deze tentoonstelling ( door haar gedecoreerde) keramiek. Door middel van woordspelingen verbindt Coccie de mensenwereld met die van de dieren. Een vrolijk gekleurd omniversum waarin fantasie de hoogtij viert en dieren de hoofdrol krijgen toebedeeld.

Hélene Penninga heeft zich de laatste jaren steeds meer op tekenen toegelegd. Een deel van haar werk wordt met houtskool gemaakt, dat met was wordt gefixeerd. “Ik ben sinds een aantal maanden bezig met een serie tekeningen, die geïnspireerd zijn op een oud Frans stripboek uit de jaren ’30 uit de vorige eeuw. Ik betrek zo het verleden bij het heden. De koppeling van beide zijn voor mij aanzet tot een eigen figuratie.”

U bent van harte uitgenodigd om dit weekeinde naar Galerie in de Molen te komen om te kijken naar “ Wie van de drie”.

Een andere gelegenheid om met de kunstenaars te spreken is tijdens het Kunstcafé op vrijdag 10 juni. Aanvang 17.00 uur. De kunstenaars gaan dan met elkaar en het publiek in gesprek. Zij vertellen hoe hun werk tot stand komt.

Zie voor openingstijden en meer info www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief