Skip to content

Eerste plaats voltige wedstrijd Buinen

24 mei 20162 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse Manege heeft zondag 22 mei een eerste prijs gehaald bij de landelijke voltigewedstrijd in Buinen, Drenthe.

Heleen Brans, uit Voorschoten, startte op het paard Dutch Elliot met Nienke de Wolff aan de longe. Dutch is een jong paard van 7 jaar, en dit was zijn eerste wedstrijd. Het doel van de wedstrijd was om Dutch te laten wennen aan een andere omgeving, en aan publiek en muziek langs de kant. Hij heeft het fantastisch gedaan, hij vond het spannend, maar was braaf en luisterde goed. Hierdoor kon Heleen haar voltigeoefeningen goed laten zien. Zij voltigeert in de L-klasse.

Eerst moeten een aantal verplichte oefeningen getoond worden en daarna een kür op muziek met eigen gekozen oefeningen. Voor de kür, met muziek uit de film Tinkerbell, had Heleen een aantal eenvoudige oefeningen gekozen omdat niet te voorspellen was hoe Dutch in deze nieuwe omgeving zou reageren. Omdat Dutch zo braaf was kon Heleen haar oefeningen beheerst en met veel uitstraling laten zien. Dat werd door de jury gewaardeerd met een 6,7 hetgeen een eerste plaats opleverde. Dutch kreeg voor zijn eerste optreden een 6,4. Nienke en Heleen waren blij verrast dat het zo goed is gegaan. Dat beloofd wat voor de toekomst. Bij thuiskomst werd de gewonnen oranje rozet boven de staldeur van Dutch gehangen. De eerste in zijn sportieve carrière…….

Meer weten? www.westkustruiters.nl

Tags

Heleen BransVoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top