Wassenaarse derby: Verslag van S.V. Wassenaar

2 mei 20164 minute read

Wassenaar – Een prachtige ambiance afgelopen zaterdag bij de derby tussen SV Wassenaar en Blauw Zwart. Heel veel publiek, goed weer, een grote feesttent, live muziek en twee gedreven teams waren mooie ingrediënten voor een waar voetbalspektakel.

Van het begin af aan was er sportieve strijd. Blauw Zwart drukte SV Wassenaar steeds verder naar achteren en kreeg in de eerste helft de beste kansen. Diverse keren stuitte de aanval van Blauw Zwart op doelman Ian Berk. Zelfs een goede inzet van Guy van Vliet dook hij er mooi uit. Kim Theil manoeuvreerde prachtig door de verdediging van SV Wassenaar en werd met een keiharde correcte tackle door Rutger Ruigrok van de Werve afgestopt. Toch was het vijf minuten voor rust SV Wassenaar dat de score had kunnen openen. Blauw Zwart keeper Mike van Zonneveld, die verder een solide wedstrijd keepte, liet de bal los waarna Nico Mavrocordatos in het open goal kon schieten. Hij verwachte de bal echter niet en tot ongeloof van ieder die een groen-wit hart heeft, ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna, in de 41ste minuut kreeg Blauw Zwart een vrije trap. De bal belandde uiteindelijk bij Adrian Koziel, die met een mooie voetbeweging de 0-1 inschoot. Gezien het spelbeeld niet onverdiend voor Blauw Zwart, maar het was jammer voor de Kerkehouters want voor het zelfde geld was men met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

In de rust bracht het trainersduo Kooijenga/Buijs Raymond Groenewegen in. De wedstrijd kantelde gelijk. De spits zorgde voor oorlog in de verdediging van Blauw Zwart en het duurde niet lang dat hij de bal pan klaar legde voor Hassan Rezai. Die schoot de bal kansloos langs keeper Mike van Zonneveld, 1-1. De grote meegereisde aanhang van Blauw Zwart hield zijn hart vast. SV Wassenaar zette steeds meer druk. Roy Bentvelzen liep alle gaten dicht en bracht de aanvallers steeds in stelling. Net op het moment dat een verrassing in de lucht hing, haalde Stuart Hooymans vernietigend uit. Ver naar buiten gedreven door de snelle linksback Nick Allmers, schoot hij vanuit een onmogelijke hoek de bal over de verbouwereerde Ian Berk, 1-2. SV Wassenaar wist steeds moeilijker Raymond Groenewegen te vinden. Toch kreeg SV Wassenaar nog een goede kans via Mark Pen, die langs twee man snelde. Hij schoot de bal echter recht op Mike van Zonneveld. Kort daarna liet SV Wassenaar verdediger Ricardo Over de bal lopen voor zijn doelman, maar die keuze werd fataal voor SV Wassenaar. Adrian Koziel maakte van dit misverstand gebruik om de 1-3 in te schieten.

Daarna was de wedstrijd gespeeld. De laatste tien minuten wist het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar geen potten meer te breken. Het publiek werd nog onrustig, maar dat had meer te maken met het feit dat men aan de derde helft wilde beginnen. Al met al een terechte overwinning voor Blauw Zwart, dat een aantal stappen verder is dan SV Wassenaar. Maar zelfs oer Blauw Zwarters moesten bekennen dat SV Wassenaar weer een aansprekend Wassenaars team heeft.

De derde helft was een waar feest, Blauw Zwarters en Wassenaarders raakten gezellig met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. IJs van Matthijs, en daarnaast brachten de dames van de Lekkerbekking de mensen in vervoering met heerlijke haring en vis delicatessen. DJ Vince zorgde voor gezellige muziek en aansluitend was er een feestavond met muziek van Henna Grünholz, waar menig Blauw Zwarter en Wassenaarder de dansvloer op ging. Al met al een succes voor de vrijwilligers van SV Wassenaar, die echt alles uit de kast hadden gehaald om er een geweldige dag van te maken. Dank daarvoor!